Uncategorized

2012.10.19. 09:37

Budai Nagy Antal Szakközépiskola

142 éve annak, hogy a „Budaiban” elkezdődött a tanítás. Azóta sokat változott a képzés formája, a tananyag tartalma, az iskola neve és az épülete is, de az oktatás és nevelés változatlan lendülettel folyik.

142 éve annak, hogy a „Budaiban” elkezdődött a tanítás. Azóta sokat változott a képzés formája, a tananyag tartalma, az iskola neve és az épülete is, de az oktatás és nevelés változatlan lendülettel folyik.

2012 szeptemberében a Budai Nagy Antal Szakközépiskola új névvel , önálló intézményként nyitotta meg a 2012/13-as tanévet. Mozgalmas tanév elé nézünk, sok-sok változással az oktatás területén,de a képzési formáink(pedagógia, rendész, közgazdaság szakmacsoport)megmaradnak.

A Budai Nagy Antal Szakközépiskola 1870-től folyamatosan működik. Az évtizedes óvónőképzést követően 1991-től új profilok jelentek meg az intézmény keretében (pedagógiai, közgazdasági, informatikai, rendész, szakok, érettségire épülő OKJ-s képzések).

2007. szeptemberétől új helyen folyik a tanítás, a Korányi Frigyes u. 27 sz. alatt.

Az iskolánkban pályázati források segítségével jelentős fejlesztéseket valósítottak meg. Megtörtént az épület teljes akadálymentesítése, az öltözők vizesblokkjait felújították.

Iskolánkban a 9-12. évfolyamokon szakmai alapozó oktatást végzünk oktatás szakmacsoportban, közgazdasági szakmacsoportban és egyéb (rendész) szakmacsoportban. A szakmai orientáció tárgyai azonosak, amely lehetővé teszi a szakmacsoportok közötti átjárást.

A szakmai képzés alapozásában a tanulók orientálásában, a szakmai képzésben 3 lépcsőfok, 3 fázis segíti a tanulókat:

9-10. évfolyam = szakmai orientáció (elmélet)

11-12. évfolyam = szakmacsoportos alapozó oktatás (elmélet és gyakorlat)

13-14. évfolyam = OKJ szakképzés

Szakmai orientáció:

Mindhárom osztályban (szakterületen) egy tevékenységi forma – ismeretrendszer- bemutatása folyik.

A 9. évfolyamon a tanulók egységesen a következő tantárgyakat tanulják a szakmai orientációs képzésen belül: gazdasági környezet, gépírás, tanulásmódszertan, környezetkultúra.

A 10. évfolyamon belül informatika, kommunikáció, és egészségtan, gazdasági környezet.

Szakmacsoportos alapozó oktatás

A szakmacsoportos alapozó tantárgyak célja, hogy lehetőséget nyújtson a választott szakmacsoport szakmai elméleti ismereteinek elsajátításában. A gyakorlati alkalmazás alapjainak megismerése segítséget ad az érettségi vizsgára való sikeres felkészüléshez, illetve felsőfokú továbbhaladásra, vagy az érettségi utáni szakképesítés megalapozására.

Szakmai tantárgyak 11-12.évfolyamon:

Pedagógiai szakmacsoport

pedagógia

pszichológia

gyakorlat

Közgazdasági szakmacsoport

elméleti gazdaságtan

üzleti gazdaságtan

Rendész képzés (egyéb szakmacsoport) alapozó oktatása.

Kommunikációs gyakorlatok

Speciális társadalomismeret

Belügyi rendészeti ismeretek

Diákjaink évről-évre országos tanulmányi versenyeken mérettetik meg magukat:belügyi rendészetből,informatikából, biológiából, csecsemőgondozásból, közgazdaságtanból és a szociális szolgáltatások szakmacsoportból. A 12. évfolyamosok többsége sikerrel teljesíti az informatikai ECDL vizsga különböző moduljait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!