Uncategorized

2012.10.18. 10:54

Bemutatkozik a nyíregyházi Kazinczy Ferenc Tagintézmény

Iskolánk, a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye a fennállása óta mindig elsőként vállalkozott az új módszerek és programok bevezetésére és megvalósítására.

Iskolánk, a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye a fennállása óta mindig elsőként vállalkozott az új módszerek és programok bevezetésére és megvalósítására.

Tizenkét éven át bázisintézményként tevékenykedtünk. A HEFOP 3.1.3. pályázat keretében 2006-ban bevezetésre került a kompetencia alapú oktatás, majd a városban elsők között előminősített Referencia intézmény lettünk kiváló minősítéssel. Számos”jó gyakorlatot” dolgoztunk ki, melyek segítették a tantárgyak közötti komplexitás elmélyítését. Az „Egy csepp a tengerben” és a „Gasztronómiai utazás” csak egy-egy példa a gyakorlatok sorában.

Pedagógusaink rendelkeznek a korszerű tanítási kompetenciákkal. Eszközellátottságunk jó, mivel számos pályázatot megnyerve interaktív táblák, projektorok, laptopok, tanulói számítógépek segítik a színvonalas oktatást.

A sajátos nevelési igényű és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatása mellett a tehetséggondozó tevékenységünk is hatékony és eredményes. Szakkörök sora szolgálja a tehetségek kibontakoztatását. Ettől a tanévtől a természettudományos oktatásra kívánunk nagy hangsúlyt fektetni. Az alsó tagozaton minden osztályban matematika szakkör működik.

Városi, megyei és országos versenyeken szerepelnek eredményesen tanulóink. Egy volt diákunk, Király József már két alkalommal nyerte el a Porzsolt ösztöndíjat. A továbbtanulási mutatóink is nagyon jók, a középiskolákban felvételt nyert tanulók megállják a helyüket.

A sport területén már nemcsak a röplabda utánpótlás nevelése a célunk. A kislánytorna és a kosárlabda mellett a szivacskézilabda is bevezetésre került.

Számos tanórán kívüli tevékenység és hagyományőrző program szolgálja a szabadidő hasznos eltöltését. (Mihály napi vásár, Télapó, Lucázás, Karácson, Kiszebáb égetés, Iskolába csalogató, Farsang, Kazinczy-hét programsorozat, Árok parti majális, Egészségnap, versenyek szervezése és rendezése, kirándulások)

Első osztálytól tanulhatják tanulóink az angol vagy az német nyelvet, valamint a számítástechnikát. Felső tagozatban emelt szintű nyelvoktatás folyik.

A cseh testvériskolánk segítségével diákjaink betekintést nyerhetnek egy más ország kultúrájának világába angol és német nyelven.

Az iskolánk iránt érdeklődő óvodások szívesen látogatják az Iskolába csalogató foglalkozássorozatunkat. Betekinthetnek az iskolánkban folyó munkába, aktív részesei lehetnek a különféle foglalkozásoknak, miközben megismerkedhetnek a leendő tanító nénikkel is. Az óvodapedagógusokkal folytatott tapasztalatcserénk, valamint a nekik szervezett óralátogatások tapasztalatai alapján bizton állíthatjuk, hogy a gyermekek számára ez a Gyermekbarát program okozza a legkisebb törést iskolába lépéskor.

A programjaink lebonyolításában mindig számíthatunk a Szülői munkaközösség együttműködésére. A „Jót s jól” iskolai alapítvány is támogatja a nevelő-oktató munkánkat.

Szeretettel várunk minden iskolánk iránt érdeklődő szülőt és gyermeket az Iskolába csalogató rendezvénysorozatunk első foglalkozására, amelynek időpontja: 2012. december 13. csütörtök, 16.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!