Helyi közélet

2013.06.17. 12:30

Nem csak írtak a ceruzával

Sikert aratott a Déri Múzeum kiállítása a fővárosban.

Sikert aratott a Déri Múzeum kiállítása a fővárosban.

Budapest, Debrecen – A FUGA Budapesti Építészeti Központ eddigi leglátogatottabb kiállításának bizonyult a Déri Múzeum „Névelő növények – rajzoló szépírók” című tárlata, melyet 2012-ben állítottak össze a debreceni szakemberek negyvennégy magyar szépíró grafikáiból, rajzaiból, firkáiból és fotográfiáiból.

Lakner Lajostól, a Déri Múzeum tudományos igazgatóhelyettesétől azt is megtudtuk: az elmúlt két hétben több mint 2000 látogatója volt a június 18-án záruló bemutatónak, annak ellenére, hogy nem hirdetik óriásplakátok, egyéb reklámok; a látogatók egymásnak ajánlják az anyagot. A komoly figyelmet az is jelzi, hogy például Jelenits István, a neves piarista gondolkodó többször is megfordult a „Névelő növények…” közt, az elmúlt szombaton pedig Forgách András író, fogatókönyvíró, dramaturg, műfordító, egyetemi tanár tartott tárlatvezetést.

HBN|Fotó: Archív

A kiállításon szereplő alkotók

Arany János, Ascher Oszkár, Babits Mihály, Balázs Béla, Bartis Attila, Boncza Berta, Csáth Géza, Csokonai Vitéz Mihály, Forgách András, Füst Milán, Gelléri Andor Endre, Háy János, Jékely Zoltán, Jókai Mór, Juhász Gyula, Kaffka Margit, Kazinczy Ferenc, Karinthy Frigyes, Kisfaludy Károly, Kiss József, Kiss Tamás, Lénárd Sándor, Móricz Zsigmond, Nagy Endre, Nagy László, Oláh Gábor, Ottlik Géza, Petőfi Sándor, Petőfi Zoltán, Pilinszky János, Sarkadi Imre, Sárközi Márta, Szabó Lőrinc, Szijj Ferenc, Tandori Dezső, Tar Sándor, Tersánszky Józsi Jenő, Tolnai Ottó, Tóth Árpád, Tóth Krisztina, Török Sophie, Weöres Sándor, Zelk Zoltán.

A tárlat június 18-ig tekinthető meg a FUGA Budapesti Építészeti Központban (V. ker., Petőfi Sándor u. 5., http://www.fuga.org.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában