Helyi közélet

2014.05.06. 18:40

Lelkészbeiktató istentisztelet Nyíracsádon

Nyíracsád - Komor Csaba személyében 50 év után újra helyben beiktatott lelkésze van a nyíracsádi református gyülekezetnek.

Nyíracsád - Komor Csaba személyében 50 év után újra helyben beiktatott lelkésze van a nyíracsádi református gyülekezetnek.A lelkészbeiktató istentiszteleten, melyre május 4-én, vasárnap délután került sor, hívek népes serege töltötte meg a főtéren álló Árpád-kori református műemlék templomot. Azok is kitartottak, akiknek benn már nem jutott hely. A szeles, hűvös időjárás ellenére a templom melletti harangláb alatt, kivetítőn követték a szertartás menetét. Az egybegyűltek először dr. Bölcskei Gusztáv püspök igehirdetését hallgatták meg, majd a beiktatási szolgálat következett, amit Szabadi Árpád, a Hajdúvidéki Református Egyházmegye esperese végzett.

Áldáskívánság

Ezt követően az egyházmegyei palástos lelkészek, köztük Tamás Gergely és Tamás Annamária nyíracsádi születésű lelkészek, valamint a helyi és környékbeli római és görögkatolikus egyházközségek vezetőinek áldáskívánsága, majd világi vezetők, végül dr. Nagy János Nyíracsád község polgármesterének köszöntése következett.

A köszöntések után Komor Csaba emelkedett a szószékre, s tartotta meg immár beiktatott lelkészként első igehirdetését. A lelkészbeiktató istentisztelet végén a magyar és a székely Himnusz csodálatos dallamától zengett a református templom. Az ünnepi alkalom szeretetvendégséggel ért véget a művelődési házban.

HBN – KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában