Helyi közélet

2014.10.18. 13:03

Civil összefogás az egészségért Földesen

Földes - Tovább folytatódik a következő években az egészségmegőrző program.

Földes - Tovább folytatódik a következő években az egészségmegőrző program.Nagy összefogással nyolc civil szervezet, az önkormányzat, az egészségügyi, oktatási, művelődési intézmények közreműködésével közel 10 millió forintot fordíthatott Földes lakosságának egészségügyi prevenciójára a Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület.

Cél, érték, erőforrás

Az egy évig tartó program a nagyközség lakosságának húsz százalékát mozgósította. A civil kezdeményezés múlt évi sikeres pályázatával olyan szemléletváltozást kívánt a nagyközségben elindítani, amely az egészség megóvásában, fejlesztésében az egyéni felelősséget helyezi előtérbe.

Mint a napokban megtartott projektzáró taggyűlésen dr. Szabó Irma, az egyesület elnöke megfogalmazta a pályázatuk középpontjában az egészség mint cél, érték és erőforrás állt. Összefoglalóját a szakmai megvalósítók vetített képes összefoglalóval egészítették ki, felelevenítve az egészségnapok, az egészséghét, a klubok, az önsegítő csoportok, a sportfoglalkozások, az elsősegélynyújtó tanfolyam, az életvezetési trénig és az életmódtábor legemlékezetesebb, a szemléletet észrevétlenül formáló pillanatait.

Az egyesület elnöksége bejelentette, hogy a program fenntartásáról öt évig az elmúlt időszakban végzett széles körű egészségügyi felméréssel elkészített egészségterv alapján gondoskodik.

HBN-Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában