Tócóskert hírei

2018.05.24. 09:03

Félig kész a fedett kispiac

Debrecen - A debreceni Tócóskerti lakótelepen, az István úton készülő épületben 68 árusító asztalt helyeznek majd el.

Debrecen - A debreceni Tócóskerti lakótelepen, az István úton készülő épületben 68 árusító asztalt helyeznek majd el.

Aki régen járt a debreceni Tócóskerti lakótelep István út felőli részén, a postánál, most elcsodálkozhat azon, hogy néhány hét alatt milyen nagy épületet húztak fel az ABC melletti, eddig üres telekre. Bár a munkáknak ezidáig csak körülbelül az 50 százalékával végzett a kivitelező, az már most jól látszik, hogy a leendő kispiac két nagyobb részből áll majd. Az egyik felén egyebek mellett négy üzletet, irodákat, mosdókat alakítanak ki. Az ottani téglafalakat már leszigetelték, sőt, a kisebb műanyag ablakok is a végleges helyükre kerültek.

Élet a tető alatt

A komplexum másik felén több méter magas oszlopok tartanak egy nagyrészt már szintén elkészült tetőt, ez alá kerülnek az árusító asztalok, összesen 68 darab. Ott a még hiányzó üvegfalak is védenek majd az időjárás viszontagságaitól.

A közvetlenül az építési terület mellett, a Holló László sétányon jelenleg is zavartalanul működő tócóskerti kispiacon most nincs rendes épület, az árusok és a vevők mindössze az asztalok fölé szerelt lemezekben bízhatnak szakadó eső, vagy tűző napsütés esetén.

Ősszel nyitnának

A tervek szerint az új tócóskerti kispiac épületének tetejére – az olcsóbb üzemeltetés jegyében – napelemeket szerelnek fel, a biztonság érdekében pedig a falakra kamerákat helyeznek ki. A nyitást őszre tervezik. Az árusoknak helypénzt azután is fizetniük kell, de az illetékesek korábban azt ígérték, hogy a mostanihoz képest annak összege nem fog emelkedni. Információink szerint az új piacépületet a későbbiek során közösségi célokra is használnák, különböző rendezvényeket tartanának ott.

A környék is megújul

A fedett kispiac kialakítása a tervek szerint csak az első lépcsője lesz az 1980-as években épült Tócóskerti lakótelepen a közeljövőben várható átfogó fejlesztéseknek. A debreceni polgármesteri hivatal abban gondolkodik, hogy több mint 1 milliárd forintból megújítják a zöldterületeket, a játszótereket, a parkolók egy részét és valószínűleg új burkolatot kap a Holló László sétány is.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!