Több száz liter gázolajat loptak

Több száz liter gázolajat loptak
Több száz liter gázolajat loptak - © Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök Debrecenben elfogtak két férfit, akik több száz liter gázolajat loptak el különböző járművekből.

Egy férfi 2014. május 18-án 9 óra 33 perckor telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy Debrecenben, a Domokos Márton kertben található ingatlanjának a kerítését ismeretlenek megbontották és az udvarán parkoló traktor tanksapkáját lefeszítették. A sértett elmondta, hogy a járműből körülbelül 300 liter gázolajat loptak el. Pár nappal később újabb bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy az egyik debreceni betonkeverő üzem telephelyére ismeretlenek behatoltak és két teherautó tankjából körülbelül 500 liter gázolajat eltulajdonítottak.

A rendőrök mindkét ügyben kiterjedt adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek eredményeként 2014. június 3-án a városban egyszerre négy helyen tartottak házkutatásokat, melyek során – a bűncselekményekből származó – összesen 410 liter gázolajat megtaláltak és lefoglaltak.

A tudomásukra jutott információk alapján a Gépjármű-felderítési Alosztály munkatársainak a látókörébe került két férfi, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. A rendőrök 2014. június 4-én 8 órakor elfogták a 21 éves R. Richárdot, míg társát a 19 éves Z. Györgyöt két órával később kerítették kézre. A helyi lakosokat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –