Helyi közélet

2014.09.10. 07:44

Megkérdeztük: Ön hogyan építené át a Dósa nádor teret?

Debrecen - Olvasóink ötletei a Dósa nádor tér átalakításáról.

Debrecen - Olvasóink ötletei a Dósa nádor tér átalakításáról.

– Szívesen látnék egy szép zöld parkot, padokkal. Nagyon sokszor megyek arra és nem csak a tér csúnya, de a közlekedés is bonyolult – válaszolta kérdésünkre Hunyadi Ádám.

Fehér Brigitta szintén több fát, egy parkot képzel el a jelenlegi tér helyett. Hozzátette, a park mellett megférnének a parkolók is.

– Jó volna, ha egybenyitnák az Ady parkkal és nem kellene körbe menni. Különösebb probléma nincs a jelenlegi térrel, de nem árt kicsit felújítani – nyilatkozta lapunknak Horváth Fanni.

Zsadányi Katalin szerint a tér úgy jó, ahogy van. Ahogy fogalmazott, a belvárosban szükség van a parkolókra. – Nem úgy képzelem el, mint a Kossuth teret, ugyanis véleményem szerint ott kevés a zöld.

A Dósa Nádor téren sok fával egy ligetet kellene kialakítani, az autósoknak pedig egy mélygarázst – osztotta meg gondolatait Makai Kálmán.

Nagy Anna ugyancsak zölden látná szívesen a teret. Mint mondta, a városban túl sok a térköves felület, ezért ő inkább befüvesítené a területet, ahol sok fa, valamint egy kisebb szökőkút is helyet kapna.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Debrecen - Az is felmerült, hogy parkolóházat építenének az Ady és a Dósa Nádor tér közzé.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában