Helyi közélet

2014.05.13. 16:01

Együtt segítenek, ünnepelnek

Debrecen - A Református Egység Fesztivál helyszíneként a stadion is felmerült, de ezúttal is főtéren rendezik meg.

Debrecen - A Református Egység Fesztivál helyszíneként a stadion is felmerült, de ezúttal is főtéren rendezik meg.

– Azt szeretnénk megmutatni, hogy a szeretetszolgálat tettei láthatóak, és célunk, hogy minél többen segítsenek velünk közösen a rászorulókon – mondta Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZSZ) kuratóriumának elnöke az előttünk álló hétvégén megrendezendő Szeretethíd akcióról. Az MRSZSZ Kárpát-medencei önkéntes napját immár hatodik alkalommal hirdetik meg. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Pál Sándor azt mondta, az akcióra eddig közel 16 ezren jelentkeztek, 339 helyen folynak majd a programok, az akciót pedig 34 koordinátor készítette elő.

– A Szeretethíd debreceni megnyitóját a Klinika Gyermekosztályának főépülete előtt tartjuk szombaton 11 órától, hogy közelebb legyünk az érintettekhez – közölte Balogh Barnabás, az MRSZSZ lelkész-igazgatója. Mint mondta, ide várják a betegeket és az érdeklődőket. A programok között szerepel süteménygyűjtés, kézműves foglalkozás, de színpadi produkciót is láthatnak az érdeklődők. Balogh Barnabás arról is beszámolt, hogy az esemény alkalmából nosztalgia-villamos indul 10 órakor a Nagyállomástól.

Évfordulót ünnepelnek

A református egyház nagyszabású májusi programjai ezzel még nem érnek véget, hiszen május 24-én a Magyar Református Egyház létrejöttének ötéves évfordulóját ünnepli a felekezet a Református Egység Fesztivállal. Erre az alkalomra is választott mottót az egyház. – Legyenek láthatóvá tetteink! (95 Zsoltár, 16. vers) Ennek jegyében szeretnénk a Kárpát-medencei magyar reformátusság egységét bemutatni – mondta dr. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, aki elárulta: felmerült helyszínként a Nagyerdei Stadion is, végül azonban maradtak a Nagytemplom előtti téren, mivel ott mindenki láthatja a reformátusokat.

A fesztivál május 24-én 10 órakor megnyitóval kezdődik, és 16 órakor szabadtéri úrvacsorás istentisztelettel zárul majd. Az ünnepre hangolódás azonban már egy nappal korábban megkezdődik, hiszen május 23-án a Bánfalvy Stúdió előadásában az Abigél látható a Kölcsey-központban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában