Taskó Rodrigó megnyomja a hosszú hétvégét

Akt.:
Taskó Rodrigó megnyomja a hosszú hétvégét
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Három versenyen is indul a debreceni pilóta.

Több mint 10 év után ismét a máriapócsi RabócsiRingen koronázzák meg a ralikrossz honi legjobbjait. A pénteken és szombaton megrendezendő magyar bajnokságon – ami az év utolsó hazai ralikrossz versenye lesz – több mint 100 pilóta áll rajthoz. Az amatőr bajnokságban Taskó Rodrigó révén lesz debreceni induló, aki vasárnap a cívisvárosban megrendezendő autós körversenyen is részt vesz.

Sok ütközés

– Tavaly a második helyen végeztem a kategóriámban, idén is szerettem volna dobogós lenni, ám egy újonnan hozott szabály miatt hátrányba kerültem. A versenyeken elért helyezéseim alapján a második helyről várhatnám a hétvégi megmérettetést, ám túlzott keménység miatt sorozatosan kizártak, így jelenleg a hatodik pozíció az enyém. Ettől függetlenül bízom abban, hogy egy jó hajrával előrébb léphetek. Nagyon komoly erőpróba vár rám, a kategóriámban tíz BMW és öt VW Golf indul, biztosan óriási csatákat láthat a publikum – fogalmazott Taskó Rodrigó, aki egy BMW 325i volánja mögé ül Máriapócson.

Cívis hagyomány

Vasárnap Debrecenben is lezárul egy széria, a KZ Invest Kupa utolsó fordulóját rendezik a Gázvezeték utcai salakstadionban. – Ez az a viadal, ahol mindig elindulok. A debreceni körversenynek már komoly hagyományai vannak, ráadásul nagyon jó hangulatú rendezvény, ezért kötelező a részvétel számomra. Bár bevallom őszintén, a látványos autózást feláldozom az időeredmény oltárán, azaz a saját magam és a közönség szórakoztatására törekszem – fogalmazott a pilóta, aki természetesen a cívisvárosban is a BMW-t nyúzza majd.

HBNSporthírek


hirdetés