szon-sportoldal

2008.10.16. 09:40

Alsóházi próbatételek

<p>Jobbára egymás ellen mérkőznek a mezőny második felében álló csapatok a labdarúgó NB III. 11. fordulójában, amelynek mérkőzései közül csak a Tiszalök–Hajdúszoboszló összecsapás lesz szombaton, a többi vasárnap.</p>

A tizenkettedik a tizenharmadikkal, a tizenötödik a tizennegyedikkel, a tizenhatodik pedig a tizedikkel játszó a labdarúgó harmadik vonal tizenegyedik játéknapján. Magyarán az alsóházban sátrat ütött gárdák jobbára egymás ellen próbálkoznak a pontok szerzésével. Ennek következménye az lehet, hogy egyesek még jobban leszakadnak, és az ilyen meccsekre szokták azt mondani, hogy a döntetlen egyik félnek sem lenne jó.

A sényői reményeket az éltetheti, hogy végre megszerezte első győzelmét a még mindig sereghajtó társaság, igaz, ellenfele, a Tuzsér éppen most került felszállóágba: utóbbi négy meccsén tíz pontot szerzett és közben a kupában is vitézkedett az Újpest ellen. A Tiszalök is előrébb tarthatná már, hiszen 2008-ban egyedüliként a Mirgai-legénység győzte le bajnoki mérkőzésen a Hajdúböszörményt, az utóbbi iudőben hazai pályán remeklő gárda esélyesnek tűnik a Szoboszló elleni újoncrangadón.

Két hektikusan szereplő gárda feszül egymásnak Tiszakanyáron: a csapatok közös jellemzője, hogy mindkettő legyőzte a Nyíregyháza Spartacus II-t, de ezen kívül más bravúrt sem a Kanyár, sem pedig a Balkány nem tudott felmutatni. Rájuk igazán érvényes a kijelentés: sorsdöntő mérkőzés előtt állnak. Még két megyei rangadó szerepel a programban, az Ibrány a Szpari II ellen szakítaná meg rossz sorozatát, a „nagyokra” otthonában mindig veszélyes Kemecse pedig a listavezető Kemecse ellen próbálkozik meg a bravúrral. Egyaránt rangadóvá lépett elő a Nyírmada–Létavértes és a Diósgyőr II–Várda SE mérkőzés. A Tiszalök–Hajdúszoboszló összecsapást szombaton, a többit vasárnap rendezik, a kezdési idő 14.30.

11. forduló: szakvezetői várakozások

Tiszalök (12.)–Hajdúszoboszló (13.)
Mirgai László, tiszalöki edző: – A Szoboszló legutóbbi, Kemecse elleni győzelmével megmutatta, többre képes. Nehéz mérkőzésre számítok, hisz nekik is sorsdöntő ez a kilencven perc. Sok problémával küszködünk, de bízom a srácokban, no meg abban, bárhogy is állunk fel, behajtjuk a három pontot.

Tiszakanyár (15.)–Balkány (14.)
Virovecz Pál, tiszakanyári edző:
– Az elmúlt hét végén a csapat nagy erőfeszítést tett annak érdekében, hogy sikeresen szerepeljen Kisvárdán. Sajnos, nem sikerült, most a hazai pályán javítani szeretnénk, ezúttal csak a győzelem elfogadható!
Vadon Lajos, balkányi edző: – A héten sokat tettünk azért, hogy a fejekben rendet tegyünk, remélem, ez már a vasárnapi meccsen eredményre vezet. Tisztában vagyok azzal, a kanyári öltözőben is az hangzik el: kit verjünk meg, ha nem a Balkányt! Annyi szent, az egyik rossz sorozat biztosan megszakad.

Volán-Sényő (16.)–Tuzsér (10.)
Rubóczki Tibor, sényői játékos-edző:
– Számunkra akkor lesz igazán értéke a Balkányban megszerzett három pontnak, ha most is sikerül nyerni. Ez nyilvánvalóan nem lesz egyszerű, annál is inkább, mert a Tuzsér az utóbbi időben eredményesen szerepel.
Nagy Gábor, tuzséri szakmai igazgató: – Jó érzés sikeres meccsek után, optimistán a következő bajnoki elé nézni. Minden pontért meg kell küzdeni, persze, ha a hozzáállás olyan lesz, mint azt utóbbi időszakban, akkor reménykedhetünk az újabb jó eredményben.

Ibrány (11.)–Nyíregyháza Spartacus II (5.)
Kántor Zsolt, ibrányi játékos-edző:
– Innentől kezdve minden játékos saját önbecsüléséért futballozik, és remélhetőleg valamennyien megteszünk mindent a városért és a sikerért!
Balogh Zoltán, a Spartacus II edzője: – Nagyon sajnálom, hogy hullámzó a teljesítményünk, ha eredményesebben akarunk szerepelni, akkor ezen mindenképpen változtatni kell. Keressük az okokat, reméljük hamar megtaláljuk és ezáltal kiegyensúlyozottabbá válunk.

Kemecse (9.)–Nagyecsed (1.)
Koskovits György, kemecsei edző: – Először is, a kemecsei csapat nevében boldog születésnapot kívánunk Szatke Zoltánnak! Mindemellett megpróbáljuk, sorainat rendezni a hét végére. Mint minden megyei rangadó, ez is háromesélyes, reméljük, a hazai pálya előnyét sikerül kihasználni.
Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Igaz, hogy újonc csapathoz látogatunk, de játékosainak több NB-s mérkőzése van, mint az első három helyen álló gárda futballistáinak összesen. Azt gondolom, háromesélyes a mérkőzés, amelyen szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat. Csáki Róbertre már lehet, hogy számíthatunk.

Nyírmada (3.)–Létavértes (6.)
Szilágyi Bertalan, nyírmadai edző: – A legutóbbi mérkőzésen látott fegyelmezett játékunkat szeretnénk megismételni, akkor ismét megszerezhetjük a három pontot. Azzal azért tisztában kell lenni, ez a Létavértes már nem az a Létavértes, amelyet tavasszal simán megvertünk.

Diósgyőr II (7.)–Várda SE (4.)
Kocsis János, kisvárdai edző: – Az utóbbi három mérkőzésen a Diósgyőrnek nem volt része sikerélményben. Az is igaz, rangadókat játszott, ugyanakkor azt gondolom, ez a meccs is annak titulálható. Bízom abban, hogy lendületünk kitart, és olyan erdményt tudunk elérni, amivel feljebb kapaszkodhatunk a tabellán.

– Bodnár Tibor, Koncz Tibor –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!