szon-sportoldal

2008.06.11. 10:04

UEFA A licencet szereztek

<p>Hosszú idő után újra volt a megyének labdarugó UEFA A licences edzőképző tanfolyamon résztvevő képviselője – sőt, mindjárt három is.</p>

Fogarasi Zoltán – a megyei II. osztályú Nyíribrony edzője –, Feczkó Tamás és Hokk Béla – a Nyírsuli U16, illetve U15-as csapatának edzői – a márciusban kezdődött tanfolyamot június elején sikeres írásbeli és gyakorlati vizsgával zárták.

Az edzőképzés nem is olyan régen átkerült Bicskei Bertalan irányítása alá, együttműködve a Testnevelési Egyetem Labdarúgó Tanszékével. Az így kidolgozott képzési programnak megfelelően sikeres írásbeli vizsgát csak az tehetett, aki a 60%-os szintet teljesítette. A három edzőkollégának ez sikerült, így egy magasabb tudásszinttel folytathatják jövőbeli munkájukat, aminek azért is lehet jelentősége, mert az MLSZ  Licencadó Testületének szabályzata értelmében a következő bajnoki szezontól már NB III-ban is.

A licenccel rendelkező tréner ülhet le a kispadra, és szigorították az NB I-es csapatok utánpótlásedzőire vonatkozó végzettségi feltételrendszert is: az U15 feletti korosztályoknál kötelező az A licenccel rendelkező edző foglalkoztatása.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!