szon-sportoldal

2008.06.08. 15:59

Nyíregyházi bajnokcsapat Szombathelyen

<p>Szombathely - Noha korántsem volt borítékolható, megvédték címüket a röplabdás hölgyek az egyetemi és főiskolai országos bajnokságon.</p>

Szombaton még a Falco KC kosarasait ünnepelték Szombathelyen, akik első aranyérmüknek örvendtek. Vasárnap ért véget a vasi megyeszékhelyen az egyetemi és főiskolai országos bajnokság, ahol végül a Nyíregyházi Főiskola női együttese szerezte meg az első helyet. A Testnevelési Egyetemet és a Veszprémi Egyetemet egyaránt 3:1-re győzték le a nyitónapon, a zárónapon az ELTE ellen nyertek szettvesztés nélkül. A tavalyi kezdőcsapatuk fele kicserélődött, ám így is a mezőny fölé emelkedtek.

Végeredmény: 1. Nyíregyházi Főiskola, 2. Testnevelési Egyetem, 3. Veszprémi Egyetem, 4. ELTE.

A legjobb mezőnyjátékos: Jenei Kinga (NYF), a legjobb nyíregyházi játékos: Sipos Tímea, a legjobb edző: Kolozsi János (NYF). A Vasassal bajnoki és kupadiadalt arató Jókay Zoltán ezúttal az ezüstös csapatot irányította. A nyíregyháziak az elmúlt hat esztendőben ötödik aranyérmüket érdemelték ki.

 

- Ladányi Tóth Lajos -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!