szon-sportoldal

2008.04.08. 10:30

Vásárhelyen el kell kapni a meccsritmust

<p>Jó sokat rágódhattak a Körmend elleni hazai vereségen a Marso-Vagép NYKK játékosai, hiszen legutóbb két nap híján három hete, március 21-én lépett pályára az élvonalbeli nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat.</p>

Szerdán kezdődik az alapszakasz hajrája, a hátralévő három meccse közül az elsőt 18 órától a sereghajtó Vásárhely otthonában tudja le a Déri-legénység.
– Nem emlékszem olyanra, hogy a rájátszás előtt ilyen hosszú szünet állt volna rendelkezésre, és ezt az időt megpróbáltuk hasznosan eltölteni – beszélt a tétmeccs nélküli időszakról Déri Csaba, az NYKK trénere.

A párosítás

A 24. forduló további, szerdai mérkőzései
18.00: Pécs–Paks, MAFC–Zalaegerszeg, Dombóvár–Kecskemét. 19.00: Körmend–Albacomp, Sopron–Kaposvár. A Pécs–Szolnok mérkőzést (89–67) már korábban lejátszották.

– Először is a Körmend elleni vereség okait kellett helyretenni, a játékosok megnyugtattam: amit eddig elértek, az nagyszerű dolog, ugyanolyan nagyszerű emberek, mint korábban voltak, és kértem, nehogy veszkedni kezdjenek és felelősöket keressenek. Aztán húsvét után hozzáláttunk egy nagyon erős fizikai munkához, melynek több kondicionáló- és futóedzés is a része volt. Következtek a gyorsító jellegű tréningek, megtanultunk egy-két új figurát és a védekezésbeli rotációkat is átvettük. Az egymás közötti és a Debrecen elleni edzőmeccsel próbáltunk játékban maradni, szerdára pedig el kell kapnunk a meccsritmust. Az elvégzett munka alapján bizakodó vagyok, és külön kiemelném, hogy Sitku Ernő és Brane Savic zászlóvívőként járt élen a feladatok teljesítésében.

Matematikailag még egy győzelem (vagy egy kecskeméti vereség) kell az NYKK-nak a biztos felsőházi tagsághoz, de mivel a nyíregyháziakat már aligha tudják kigolyózni az első nyolcból, a Vásárhely, a Dombóvár és a Kaposvár elleni találkozók a minél jobb helyezés megszerzésére irányulnak.
– Nagyon komoly feladataink vannak ezen a héten, hiszen a Vásárhely után szombaton egy igazi nagycsapatot, a Dombóvárt fogadjuk – mondta Déri Csaba. – Természesetesen azt szertném, ha mindhárom hátralévő meccsünket megnyernénk, de legalábbis kettőt. A Vásárhely erős alapcsapattal rendelkezik, ám ha képesek leszünk a tudásszintünknek megfelelően játszani, akkor ezt a meccset meg kell nyernünk. Nagyon fontos védekezésbeli feladata lesz Savicnak Drahossal és Helbichnek Freemannel szemben, Buchanannek illene húsz pont alatt tartania az egyik legjobb honi légióst, Brooksot, Sitku pedig az általa jól ismert Gémesre figyel majd. A győzelem mellett az lenne az igazi, ha a szombati meccs előtt a teljesítményünk is bíztató lenne.
- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!