szon-sportoldal

2008.04.17. 10:25

Vadicskáék kontra Debrecen

<p>Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 22. forduló <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/vadicskaek-kontra-debrecen/cn/szon-news-km_01-20080417-094938"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Rangadó a javából: Nyírmadára látogat a listavezető. A harmadik helyezett házigazdák a debreceni ligacsapatot fogadják a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjának 22. fordulójában.

Azt az együttest, amely majdnem megegyezhet a Liga Kupa szerdai elődöntőjében a Siófokot 2–0-ra legyőző gárdával. A nemes feladat adott, vasárnap négytől teljesíthetik a Szilágyi-tanítványok. Vadicska Zsolt számára érdekes lesz a találkozó, hiszen a nyírmadaiak középpályása egyúttal a Debreceni VSC utánpótlásának technikai vezetője.

Az aktuális kör egyébként már szombaton elkezdődik két mérkőzéssel. A második helyen menetelő kisvárdaiak Létavértesre látogatnak, a tavasszal száz százalékos mérleggel büszkélkedő hajdúböszörményiek pedig a kiesőhelyre zuhant Berettyóújfalu vendégei lesznek.

Vasárnap ismét esedékes szabolcsi párharc: a bukdácsoló Volán-Sényő a Nagyecsed ellen javíthatnak, ami jelen helyzetükben bravúrnak számítana. Miként a Mátészalka sikere is, hiszen az utolsó előtti helyezett szatmáriak a Balmazújvárost fogadják. Az Ibrány Nyíradonyban vizitál, a sereghajtó ellen senki sem mehet biztosra tavasszal. Ki-ki meccsre hivatalos a Balkány, a Hajdúnánás úgyszintén a veszélyzóna közelében posztol. Ligacsapatok találkoznak Borsodban: a Diósgyőri VTK II vendége lesz a Nyíregyháza Spartacus II.

22. forduló: szakvezetői várakozások

Nyírmada (3.)–Debreceni VSC II (1.)
Szilágyi Bertalannyírmadai edző: – Tavasszal még nem nyertünk rangadót,
pedig a játékra nem panaszkodom. Bízom benne, hogy csak megfogja Fortuna kezünket, a várdaiak és a böszörményiek ellen ugyanis elengedte... Izgalomra semmi okunk, az elmúlt hetekben nyújtott teljesítménnyel bármi előfordulhat.
Tóth Sz. három sárgás, Papp Z. sérülés miatt nem játszhat.

Volán-Sényő (10.)–Nagyecsed (5.)
Rubóczki Tiborsényői játékos-edző: – Egy jó csapat érkezik hozzánk, elég csak a tabellára nézni. Nálunk továbbra is vannak sérültek, nem számíthatok mindenkire. Egy sikerélmény igazán ránk férne, foggal-körömmel kell harcolni a pontszerzésért.
Berettyán Gábornagyecsedi edző: – Régen győzött már a sényői is, és mi is szeretnénk a sok döntetlen mellett végre nyerni. Nem tévesztenek meg az ellenfél problémáiról szóló hírek, pontosan tudjuk, hogy az ilyen megyei derbik mindig háromesélyesek. Ez is ilyen találkozó lesz – győzzön a jobb!

Mátészalka (15.)–Balmazújváros (8.)
Szécsi Zoltán
megbízott mátészalkai edző: – A mi csapatunk eléggé kiegyensúlyozott, minden meccsen van olyan harminc perces periódus, ami miatt képesek vagyunk elveszteni egy mérkőzést. A Balmazújváros rapszodikus együttes, talán a rutintalanságukra alapozva az utolsó utáni szalmaszálba belekapaszkodhatunk. Van néhány sérültünk, akiknek a játéka csak akkor kerülhet előtérbe, ha a hét végére tökéletes állapotban lesznek.

Létavértes (13.)–Várda SE (2.)
Kocsis János kisvárdai edző: – Ősszel már bebizonyították ellenünk a létavértesiek, hogy nagyon komolyan kell számolni velük. Tavaszi eredményeik alapján a középmezőnyben a helyük. Nem vár ránk egyszerű meccs, ezzel együtt győzni szeretnénk szombaton, ezáltal megszilárdíthatjuk pozíciónkat a dobogón.

Hajdúnánás (11.)–Balkány (12.)
Madalina Györgybalkányi edző: – Az elmúlt két heti jó szerepléssel megmaradt az esélyünk, hogy tovább küzdjünk a bennmaradásért. Ugyanilyen fontos meccs lesz ez a Hajdúnánás számára is. Bár vannak kisebb gondjaink, sérültjeink, remélem, hogy vasárnap mindenki hadra fogható lesz. Ha el akarjuk érni a célunkat, akkor nekünk pontot vagy pontokat kell szerezni.

Nyíradony (16.)–Ibrány (9.)
Vadon Lajosibrányi edző: – A három vereség után ideje lenne pontot, pontokat szereznünk. Nem az őszi Adonyhoz utazunk, éppen ezért nehéz dolgunk lesz, de képesnek tartom a csapatot a feladat megoldására.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!