szon-sportoldal

2008.04.08. 09:20

Továbblépés záloga: tanulás

<p>Az UEFA A licences edzőképző tanfolyamon ismét felbukkantak a megyénket képviselő szakemberek – mégpedig hárman: Fogarasi Zoltán a Nyíribrony, Feczkó Tamás és Hokk Béla a Nyírsuli U18 illetve U13-as futballcsapatának trénerei.</p>

Az UEFA A licences edzőképző tanfolyamon ismét felbukkantak a megyénket képviselő szakemberek – mégpedig hárman: Fogarasi Zoltán a Nyíribrony, továbbá Feczkó Tamás és Hokk Béla a Nyírsuli U18 illetve U13-as futballcsapatának trénerei. A trió tagjai még januárban jelentkeztek a képzésre, de mivel – a többi hallgató mellett ők sem rendelkeztek alapfokú játékvezetői vizsgával, így a márciusi felvételi vizsgára csak eme végzést igazoló okmány birtokában mehettek el!

A korábban Mezey György által fémjelzett, momentán már Bicskei Bertalan irányította kurzus a Testnevelési Egyetem Labdarúgó Tanszékével együttműködve teljesíti feladatát. Az így kidolgozott programnak megfelelően az kaphatott lehetőséget az oktatásra, aki elérte a hatvan százalékos szintet. A három edzőkollégának ez sikerült, így huszonhét társukkal egyetemben ültek be az iskolapadba. Érdekesség, hogy míg Feczkó Tamás és Hokk Béla az NB I-es Nyíregyháza Spartacus utánpótlásedzőiként, addig Fogarasi Zoltán a nemzeti bajnokság ötödik vonalából (megyei II. osztály) jelentkezett a képzésre.

– Nincs ebben semmi különös, csupán arról van szó, hogy szakmai továbblépésemnek a képzésen való részvétel lehet a záloga! – fogalmazta meg terveit Fogarasi Zoltán. – Mivel az MLSZ Licencadó Testületének szabályzata értelmében az élvonalbeli csapatok U15-U21 között csak és kizárólag A licenccel rendelkező edzőt kötelesek foglalkoztatni, így az én esélyeim is nőhetnek egy ilyen feladat ellátására! Jellemzően utánpótlásedzők alkotják a létszám nagyobb részét, de akad olyan kolléga aki szintén megyei másodosztályból jelentkezett a képzésre! Van mit tanulnom a képzettebb, tapasztaltabb kollégáktól, s hiszem, hogy a közeljövőben kamatoztatni tudom azt a magasszintű tudást, amit a képzésen kapok! A tanfolyamvezetőnk Dajka László, aki felkészültségével, tapasztalatával rengeteget segít a szakma még mélyebb elsajátításában!

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!