szon-sportoldal

2008.04.21. 11:58

Szezonvégi védekezés: terített betli

<p>Csak az a vég ne lett volna! – sóhajthatnak most nagyokat a Marso-Vagép NYKK háza táján a pénteki, kaposvári vereséget (112–82) követően.</p>

Az élvonalbeli nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat az utolsó négy alapszakaszbeli meccséből csak egyet tudott megnyerni, és bár a felsőházi tagsága nem forgott veszélyben, a remélt jó helyezés megszerzésének lehetősége elúszott.

Menetrend

A negyeddöntők (további párosítás: Dombóvár–Körmend, Pécs–Szolnok, Albacomp–Paks)

sorát április 30-án kezdi a nyíregyházi gárda Szombathelyen, a három nyert

meccsig tartó csaták szerda-szombat ritmusban követik egymást, így annyi

biztos, hogy legközelebb május 3-án szerepel a bujtosi csarnokban az NYKK.

Még egy érdekesség a Kaposvár elleni meccs kapcsán: miként hazai pályán,

idegenben is 32 pontot gyártott a somogyiak ellen Sitku Ernő.

Így aztán csakúgy, mint 2001-ben, 2004-ben és 2007-ben, ezúttal is nyolcadik helyen fért be az elitbe az NYKK, és miként a korábbi három szezonban, most is az első helyen végzett csapattal, momentán a Falco KC-val vívhatja meg a negyeddöntőt. Pedig sokáig úgy tűnt, minden létező klubrekordot megdönt a gárda ebben a szezonban, ám végül csak kettő jött össze: most nem telt el három év két rájátszásba kerülés között, illetve az idegenbeli győzelmek száma az alapszakaszban ötre rúgott. A tavalyi tizennégy szerzett győzelmet végül csak beállítani sikerült, megdönteni nem, az pedig visszalépés, hogy amíg egy éve pozitív kosárkülönbséggel zárt a gárda, addig ezúttal a negatív tartományba került a gólkülönbség. A kerek számokhoz amúgy az alapszakasz második felében ragaszkodott a gárda, hiszen akadt negyven pontos győzelme (a Szolnok ellen) és veresége (Körmend) egyaránt, kétszer kapott ki harminccal (Falco és Kaposvár) és egyszer tízzel (Dombóvár).

A hajrára a csapat védekezése is szétesett, az utolsó hat játéknapon négyszer kapott legalább százat az NYKK, és ezen meccseken az elszenvedett pontok átlaga csak azért nem éri el a százat (98.17), mert az Albacomp csak 71 egységig jutott a bujtosi csarnokban. Lényegesen optimistább lenne a hangulat, ha hatodikként a Pécs vagy hetedikként a Dombóvár lenne az ellenfél a negyeddöntőben, ahhoz, hogy a Falco dolgát megnehezítse a Déri-legénység, a védekezésben mindenképpen javulnia kell.
- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!