szon-sportoldal

2008.04.23. 15:12

Szervezik a veterán atlétikai Európa-bajnokságot

<p>Két év múlva Nyíregyházán rendezik meg a veterán atlétikai Európa-bajnokságot, az operatív szervezőbizottság szerdán kezdte el munkáját, az első prezentációra augusztusban Ljubljanában kerül sor.</p>

Egymást érik majd a nemzetközi sportesemények 2010-ben Nyíregyházán. A főiskolai férfi-női kézilabda világbajnokság szervezőbizottsága már korábban megalakult, szerdán pedig a veterán atlétikai Európa-bajnokság operatív bizottsága is elkezdte ténykedését Máthé Csaba vezetésével.

A tudnivalókról röviden: két év múlva nyáron, július 15-25. között lesz esedékes a viadal, amelyen két évvel ezelőtt, a németországi Potsdamban közel 4500-an álltak rajthoz. Idén a szlovén Ljubljana lesz a helyszín, ahol a nyíregyházi küldöttségnek már prezentációval kell előállnia a az előkészületekről. A legalsó korcsoport a 35 éveseké, összesen 13 korosztályban várhatóak nevezések, két éve 95 esztendősnél idősebb atléták is voltak az indulók között.

Az első megbeszélésén jelen volt Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára is, aki tagja lesz majd a szlovéniai küldöttségnek. A rengeteg versenyszám miatt két versenyhelyszín lesz: a Városi Stadion mellett várhatóan a felújított főiskolai atlétikai pályán rendezik majd a viadalokat.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!