szon-sportoldal

2008.03.18. 13:47

Nagypénteken lesz a nagy meccs

<p>Sokan nem értik, és a Szabolcs Online fórumán értetlenkednek is, hogy miként kerülhetett húsvét előtti péntekre a nagy érdeklődéssel várt Marso-Vagép NYKK–Körmend NB I. A csoportos férfi kosárlabda-bajnoki.</p>

Nos, mint már beszámoltunk róla, a szövetség erre és a következő hétvégére sem írt ki fordulót, de a program végül alaposan felborult.

Jövő héten lett volna ugyanis a Magyar Kupa négyes döntője, ám mivel a Magyar Televízió április 5-én tudja műsorra tűzni a finálét, ezért eltolták a final fourt. Igenám, csakhogy éppen erre az időpontra írták ki a 23. fordulót, közte tehát a Nyíregyháza–Körmend mérkőzést is. Mivel a körmendiek érintettek a Magyar Kupa végjátékában (éppen az NYKK testén keresztül jutottak be a négy közé...), ezért ennek a találkozónak új időpontot kellett keríteni (a forduló többi, a kupában nem érintett csapatok mérkőzéseinek párosítása nem változott), illetve a szövetség a húsvéti hétvégét jelölte ki.
Mivel az eredeti menetrend szerint a Körmend március 19-én is pályára lépett volna Sopronban, a 72 órás szabály miatt legkorábban a szombat jöhetett volna számításba. Csakhogy a hűség városának együttesét sújtó sérüléshullám (mindkét légiós center, Lesko és Frana is maródi) miatt a sÖrdögök egy héttel eltolta a nyugati derbit, és mivel a nyíregyháziak csak végső esetben szerettek volna húsvét előtti napon játszani, ezért jöhetett szóba a pénteki időpont (kezdés a jól megszokott 18 órakor), remélve, hogy a szurkolók többsége nem utazik el, és bíztatni tudja az NYKK-t a létfontosságú meccsen.
Az Albacomp legyőzése után ismét indokolt számolni azzal, hogy a nyíregyháziak valahol elöl fogják zárni a tabellán az alapszakaszt. A kalkulását nehezíti, hogy a táblázat úgymond nem egyenesedett ki, sok az elmaradt meccs. Mást ne mondjunk, a Pécs és a Szolnok még egyetlen egyszer sem játszott egymással, holott hivatalosan már csak négy forduló van hátra az alapszakaszból. Szerdán amúgy valamelyest javul a helyzet ilyen téren, hiszen a Kecskemét és a Paks pótolja elhalasztott összecsapását.
- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!