szon-sportoldal

2008.03.28. 14:47

Nagy a verseny, de fő a biztonság

<p>Hamarosan kezdődik az Országos Rallye bajnokság, melynek első futama az Eger Rallye lesz! Az egyik csapat mindenképp összkerekes autóval szeretett volna indulni, ráadásul olyan géposztályban, aminek van jövője.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/nagy-a-verseny-de-fo-a-biztonsag/cn/szon-news-km_01-20080328-024020">Verseny: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Ez idő tájt már (majdnem) minden versenyzőnél tisztázódott, hogy melyik kategóriában és milyen autóval vág neki a 2008-as bajnokságnak. Sok csapathoz hasonlóan a Trencsényi József-Trencsényi Tamás páros is az N csoportot választotta. A fiúk tavaly még az A8-ban egy Mitsubishi Evo VI-sal rajzolták a kanyarokat. Idén szintén Mitshubishivel, de már egy Evo IX –sel vágnak neki a szezonnak.

– Hogy miért döntöttünk az N csoport mellett? A válasz igen egyszerű: az A8-nak a WRC autókhoz hasonlóan előre láthatóan még 2 évük van a Magyar Bajnokságban, így már nem láttuk annak értelmét, hogy egy olyan versenytechnikára fordítsunk pénzt, ami rövidesen megszűnik. Mindemellett ez tűnt a leglogikusabbnak, mivel mindenképp összkerekes autóval szerettünk volna indulni, ráadásul olyan géposztályban, aminek van jövője – fejti ki a navigátor Trencsényi Tamás.

A Super 2000 nem jöhetett szóba – teszi hozzá –, mivel egy S2000 versenygép költségei a WRC-k szintjén van, ezért mi egy N4-es autó mellett döntöttünk, mellyel biztonságosan végi tudjuk versenyezni az évet. A cél az, hogy minél több versenyen rajthoz állhassunk, így maradt az N csoport.
Stabilabb a kanyarban
Változások történtek az autónkban is: hűek maradtunk a Mitsubishihez, mivel jól bevált és a szervizháttér is kialakult az évek során, de az új atónk más. A motorerő kevesebb kb. 30-40 LE-vel, de az új autóban már jelen van egy aktív hajtás, ami miatt az autó kanyarsebességben és stabilitásban jobb az elődjénél. Így azt kell mondanom, hogy a versenytempónk nem, vagy csak alig lesz lassúbb. Az első verseny után majd kiderül, hogy az autónk rendben van-e. A csapat remekül dolgozik, így minden okunk megvan, hogy bizakodók legyünk.
Nagyon sokan indulnak az idei évben N csoportban, kemény küzdelem várható, hiszen sok neves pilótával kell majd megküzdenünk a jobbnál jobb helyekért, de ettől lesz igazán izgalmas az idei bajnokság! Mi készen állunk a kihívásra – tekint optimistán a rajt elé
- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!