szon-sportoldal

2007.12.06. 13:38

Sitku Ernő: elnézést kérünk a szurkolóktól!

<p>Megtört a jég, a Marso-Vagép NYKK szerdán végre megszerezte első győzelmét (92–81) a nemzetközi porondon, vagyis a Közép-európai Ligában.</p>

Ez minden, aminek örülni lehetett a cseh Brno elleni találkozó kapcsán, mert a mutatott játék nem volt meggyőző...

Ha valakire, akkor Sitku Ernőre ezekben a nehezebb időszakokban sem lehet panasz. A csapatkapitány szerdán is 17 pontot termelt, úgy, hogy a mérkőzés kritikusabb szakaszában, az első félidőben tartotta életben a hazai reményeket.

– Azt hiszem, a közönség is érezhette, hogy még bennünk volt a székesfehérvári nagy pofon, ezért az elején nagyon akadozott a játékunk és görcsösen kosaraztunk – foglalta össze a meccset a a 35 esztendős kosaras.

– Kevés könnyű kosarat szereztünk, sokat kellett szenvednünk a pontokért. Talán csak a meccs hajrájában mentek rendben a dolgaink, akkor sikerült elérnünk a kellő különbséget, és a 11 pontos siker azt is jelenti egyben, hogy a Brnóval szembeni mérleg számunkra kedvező.

A csapat e heti második feladata szombaton a listavezető Falco KC ellen esedékes. A hazai bajnokin bravúrra készül a nyíregyházi gárda.

– Először is csapattársaim nevében is szeretnék elnézést kérni közönségünktől azért, hogy ilyen nagy különbséggel vesztettünk az Albacomp otthonában – folytatta Sitku Ernő.

– Ez még egyszer nem fordulhat elő, ha veszítünk, azt is emelt fővel kell megtennünk. Szombaton az idei utolsó hazai fellépésünk következik, amelyen egy bravúrgyőzelemmel szeretnénk kiengesztelni szurkolóinkat, egyúttal kellemes ünnepeket kívánni nekik. Hozzáteszem, nem mi számítunk a meccs esélyeseinek, de már többször bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a bravúrra. Jó előjelnek tekintem, hogy az utóbbi időben több sikerélmény is ért bennünket a szombathelyiek ellen.

Savic sérült
A Brno elleni meccs utolsó pillanataiban Brane Savic térdsérülést szenvedett, ami miatt a szlovén irányító kezelésre szorul. Kérdéses, hogy a játékmester szombatra bevethetõ állapotban lesz-e.

 

 

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!