szon-sportoldal

2007.12.11. 09:47

Folyamatosan fejlődő folyópartiak

<p>Tisztavízet öntöttek a pohárba Tiszalökön. A megyei első osztályú egylet elöljárói kerekperec közölték: nagyot domborító futballcsapatot szeretnének látni.</p>

Ennek érdekében előbb a szakmai stábot acélosították: Mirgai László és az utóbbi években vele vállvetve együtt dolgozó Vadon Lajos (aki nem mellesleg kapusként is bevethető...) a nyáron állt csatasorba, majd a keretet is izmosították. Nos, a folyamatosan fejlődő folyópartiak sorozatban szállították a győzelmeket, ekképpen „féltávnál” – a tabella tetején táborozó Kemecsével hajszálra azonos mutatóval – a második helyre futottak be.

– Amikor Gáll József, az egyesület mindenesetre és főtámogatója felkért, hogy próbáljak meg összehozni egy élcsapatot Tiszalökön, amely képes lehet akár a bajnoki cím megszerzésére, ezt a feladatot pedig főleg a helyiekre illetve a régen ott futballozókra építve kellene megvalósítanom, akkor már tudtam, hogy nagy kihívás lesz számomra és a azoknak, akik velem dolgoznak – merült a részletekbe Mirgai László edző.

Tiszalöki tabló

Õszi végeredmény:
2. Tiszalök 15 11 2 2 32–16 35
Otthon: 8 6 – 2 18–10 18
Idegenben: 7 5 2 – 14–6 17
Az elsõ félidõk alapján: 15 7 6 2 19–8 27
A második félidõk alapján: 15 7 5 3 13–8 26
Házi góllövõlista. Papp S. Szilágyi Z. 5-5, Horváth N., Bognár, Dobos A. 4-4, Aszalós, Kádár, Horváth B. 2-2, Horváth A., Hock, Szoboszlai 1-1. Öngól: Kormány (Tiszabecs).

 – Hál istennek, célunkat elértük, hiszen pontszámban nem vagyunk lemaradva a bajnokság egyik legnagyobb favoritjától, a Kemecsétől. Hozzáteszem, riválisunk játékosanyaga és háttere NB III-as szintű, így még inkább értékes eddigi szereplésünk. Sajnos, vérbeli csatár nélkül teljesítettük az őszi szezont, ezért is nagy bravúr, hogy idegenben megőriztük veretlenségünket!

A fiúk minden elismerést megérdemelnek, hisz majd mindenki rúgott gólt, és egyik fiatal tehetségünk, Papp Sándor védő létére vezeti a házi góllövőlistát Szilágyival. Két ember volt, aki valamennyi mérkőzést végigjátszott: Papp Sándor és Dobos Zoltán. Játékrendszerünk a télen még sokat fog csiszolódni, remélem az erősítési elképzelések is megvalósulnak és akkor elérhetjük azt, amire oly régen várnak a tiszalöki focikedvelők!

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!