szon-sportoldal

2007.12.06. 11:33

Büszkék a hazai teljesítményükre

<p>Hét gárda áll előttük a tabellán, hét mögöttük – magyarán a Baktalórántháza VSE jó kis középcsapat lett ezen az őszön a labdarúgó NB II-ben. A nyolcadik helyezés a látottaknak megfelelő.</p>

Gyanítható, ezzel mindenki elégedett a másodosztályban harmadik idényében járó csapat háza táján.
– Valóban azzal az elképzeléssel vágtunk neki a bajnokságnak, hogy megfeleljünk a középcsapat minősítésnek – mondta Kovács János, a BVSE edzője, aki egy év szünet után a tuzséri szakmai stábból tért vissza Baktára.

A folytatás

Január második hetén kezdik majd a felkészülést a baktaiak, várhatóan 9-én, szerdán. A keretben sok változás nem várható, de mozgás azért lesz. Érkezőkről és távozókról még korai lenne beszélni.

Ha a mutatókat nézzük, akkor ennek tökéletesen megfeleltünk, és azt hiszem, a csapat szereplése is kiegyensúlyozottnak mondható. Az eredményesség mellett a jó öltözői hangulat kialakítására is törekedtünk, hiszen ez egyenes arányban van a pályán mutatott produkcióval is. Az összkép tehát nem rossz, de hiányérzet azért akad.

A Makó vereség, és annak 4–1-es különbsége például nagyon fájó, mert a játék képe nem ezt mutatta, de Jászberényben is az utolsó pillanatokban buktuk el a már zsebben lévő egy pontot. Ugyanakkor ezeket a sors visszaadta hazai pályán, gondolok itt elsősorban a Tököl elleni sírból visszahozott meccsre vagy a hátrányból megnyert találkozókra.

Bizony, bizony, hazai pályán a baktai gárda többször ragaszkodott ahhoz, hogy hendikepről indítsa a meccseit, a Vác, az Orosháza, a Kecskemét és a Tököl is előnyhöz jutott, ám ezen találkozók közül csak az őszi bajnok ellenit nem tudta megnyerni.

– A csapat erejét és tartását bizonyította, hogy hátrányból is fel tudtunk állni, a Vácot és az Orosházát kifejezetten látványos játékkal győztük le – így Kovács János. – A Kecskemét ellenünk is bizonyította, hogy a csoport legjobbja volt az ősszel, vele szemben túl soknak bizonyult az összeszedett hátrány. Hazai pályán jól teljesített a társaság, nyolc meccsünkből ötöt megnyertünk, a két borsodi gárda, a Barcika és a Bőcs ellen ikszeltünk.

Az idegenbeli eredményességünkre már nem lehetünk ennyire büszkék, bár a Mezőkövesdet még úgy sem volt könnyű legyőzni, hogy a sereghajtó otthonából hoztuk el a három pontot.
Az idényzárásnál kihagyhatatlan az egyének értékelése, gyanítjuk, a házi gólkirály kívánkozik a sor elejére.

– Osztályzataim alapján Szabó Róbert az ősz játékosa, nyolc gólja mellett hasznos játékával is kitűnt – mélyedt a papírjaiba a tréner. – Őt Kozma József és Sándor Gábor követi, mellettük Illés Lászlót, Márkus Gyulát, Bodnár Jánost, Kozma Attilát és Szenes Istvánt sorolhatom abba a körbe, akik végig egyenletesen teljesítettek, és ki kell még emelnem a Saliga-testvéreket, akiknek több jó mérkőzésük is volt.

Csalódást okozott labdarúgókról nem nagyon beszélhetek, legfeljebb annyit jegyeznék meg, hogy Illés Gyula és Pálvölgyi Balázs teljesítményét a sok sérülés negatívan befolyásolta. Meg kell még említenem a vezetők áldozatkész munkáját, Illés Lászlóra pedig nemcsak játékosként, hanem pályaedzőként és technikai vezetőként is számíthattam.

Játékosok a pályán
Név Kezdő Lecserélve Becserélve Kiállítva Összes meccs

Király László 15 1 – – 15
Bodnár János 14 – – 1 14
Szabó Róbert 14 4 – – 14
Saliga Zoltán 14 7 – – 14
Kozma Attila 13 4 1 – 14
Saliga István 13 1 – – 13
Rakóczi Zsolt 11 7 2 1 13
Illés Gyula 10 2 3 – 13
Márkus Gyula 10 3 2 1 12
Czerula Zsolt 7 2 5 1 12
Illés László 2 2 10 – 12
Kozma József 11 6 – – 11
Szenes István 9 2 1 – 10
Sándor Gábor 9 – – – 9
Balogh Zoltán 6 – – – 6
Arnóczki Tamás 3 1 3 – 6
Pálvölgyi Balázs 1 1 5 – 6
Koskovits György 2 1 2 – 4
Szabó Sándor – – 4 – 4
Tatai János – – 3 – 3
Marics Gábor – – 3 – 3

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!