szon-sportoldal

2007.11.27. 08:11

„Elveszíthető” a nyeretlenség

<p>A férfi kosárlabdázók Közép-európai Ligája B csoportjában, a negyedik játéknapon a cseh Brno vendége lesz a Marso-Vagép NYKK, a szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzésről online közvetítésben számolunk be. <A href="http://apps.haon.hu/download/haontipps/oldal141.pdf"><IMG height="10" src="http://archive.boon.hu/bilder/inc/download.png" width="9" border="0" /><B>A múlt heti cseh látogatás</B></A> [.pdf - 120KB]</p>

Berénben, vagyis Brünnben, azazhogy Brnóban, méginkább az osztrák Manchesterben lép pályára szerdán a Marso-Vagép NYKK férfi kosárlabdacsapata.

Nem arról van szó, hogy bizonytalanok lennénk a Közép-európai Liga negyedik fordulójában esedékes találkozó helyszínét illetően, egyszerűen Csehország második legnagyobb városának ennyi neve ismeretes.

Mindjárt megmagyarázzuk: a morva fővárost a középkorban Berénnek nevezték, de a 19. században a németből átvett Brünn volt az egyeduralkodó. A kommunizmus évei alatt itthon az adott ország nyelvén használták a városok nevét, így állandósult a Brno elnevezés, amelyet 1990-tól felváltva használunk a Brünn-nel. Osztrák Manchesterként pedig a Monarchia éveiben jellemezték a várost, méghozzá fejlett textilipara miatt.

A brünni kosárlabdasport mindenesetre nem áll egy szinten az angol iparváros futballéletével, amit jelez: az A plus Brno csapata három forduló után éppúgy nyeretlen a Közép-európai Ligában, mint az NYKK. És bár szerdán 18 órától idegenben lép fel a nyíregyházi gárda, ezek szerint jó esély van a sorozatbeli első győzelem megszerzésére.

– Bevallom, túl sokat nem készültünk a Brno várható stílusából, és ennek két oka van – vallott színt Déri Csaba, a nyíregyháziak edzője.

– Az egyik: még nem tartunk ott, hogy egy héten belül két meccsre is felkészüljünk taktikailag, illetve ránézésre a mi keretünk erősebbnek tűnik, így talán nem nekünk kell alkalmazkodnunk a csehek játékához. A szombati bajnoki az elsődleges, így megpróbálunk olyan stílusban kosarazni, ahogy azt majd Fehérváron, az Albacomp ellen szeretnénk. Ugyan nyeretlenek vagyunk a Közép-európai Ligában, de még nem mondtunk le a csoport második helyezéséről. Ehhez kétszer meg kellene vernünk a Brnót, és ha közben a Klosterneuburg nem lenne képes meglepetésre a más dimenziót képviselő Novy Jicin ellen, akkor Ausztriában elég lenne két ponttal nyernünk. De egyelőre a szerdai találkozót tartjuk szem előtt.

A Brno azon kevés cseh csapatok egyike, amely egyetlen légióst sem foglalkoztat, keretét csupa cseh játékos alkotja. Csak összehasonlításul: a Novy Jicinben hét külföldi játékos pattogtatott… Az ellenfél edzője nem más, mint Zdenek Hummel (vezetésével a hétvégén Kolinban nyert 75–69-re bajnokit a gárda), aki tavaly még szövetségi kapitányként vezette Csehország legjobbjait – többek között a magyarok elleni Eb-selejtezőkön is. Sitku Ernőék a kedd délelőtti edzés után keltek útra a találkozó helyszínére.

 

A plus Brno

Mez Név Cm Poszt
4 Jiri Kysela 192 hátvéd
5 Jakub Skala 200 bedobó
6 Ivo Prachar 206 center
7 David Machac 204 erőcsatár
9 Michal Norwa 201 bedobó
10 Jan Wiedner 199 bedobó
14 Daniel Gajdosik 189 hátvéd
15 Stepan Vrubl 185 irányító
16 Marek Benda 191 hátvéd
17 Vladimir Sismilch 195 bedobó
18 Pavel Novotny 204 erőcsatár

 

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!