SZON - Jegyzet

2008.06.06. 16:38

A szenzáció senkit nem érdekel

<p>Furcsák vagyunk mi, emberek... Mintha kifordult volna a világ önmagából. Miért gondolom így? Mert már nem érdekes számunkra az, amire büszkék vagyunk, illetve lehetünk. <STRONG>Vékony Katalin jegyzete</STRONG></p>

Érdekel minket az, ami bosszantó, az, ami izgalmas - vagy inkább izgató -, és az is, ami meghökkent bennünket, ám nem figyelünk oda arra, amikor valami szép dolog történik - az orrunk előtt.

Miből ez a gondolat?

Született egy hulmán bébi a Nyíregyházi Állatparkban... Magyarországon kizárólag hazánkban van ilyen állat, nyilvánvaló, hogy mekkora szenzáció így a pici születése. És mégis azt tapasztalom: nem érdekel minket!

Sokkal jobban érdekel az, hogy egy menhelyen dolgozó tinédzser kutyákkal szexelt. Látom én, hogy ez is állatvilág kategória, de egyszerűen nem tudom ép ésszel felfogni, miért érdekel ez minket jobban, mint egy országos szenzáció.

Vagy ott a másik:

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fiúk nyertek egy országos versenyt - gratulálok nekik -, de nem, minket az érdekel, hogy milyenek az extrém szexhelyzetek.

Elfogult vagyok, mert imádom az állatokat és lokálpatriótának tartom magam, mert különösem büszke tudok lenni, ha megyénkbeliek bizonyítanak országos versenyen. De ez még mindig nem elegendő nekem ahhoz, hogy megértsem: miért érdekel minket jobban egy-egy lokális szenzációnál a pornó és botrány...

Kapcsolódó tartalmak:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!