SZON - Jegyzet

2008.05.26. 11:51

Azt onnan már bombával sem, barátom!

<p>Csodálkozva hallottam reggel, hogy ellopták a "mi életfánk", a szökőkút rácsait az éjszaka folyamán. Tyűha, ez nem semmi - gondoltam!</p>

Rendben, bevallom töredelmesen, nekem sem tetszik ez a "fém-fa". De itt van, és elvitetni úgysem tudjuk - legalábbis én ezt gonoltam eddig. Persze ha most valaki mégis ráállt, hogy  módszeresen, darabonként elhordja a szépérzésű nyíregyháziak rémét, az "Életfát", akkor annak az illetőnek gratulálni tudok a terveihez, de ezúton közlöm: lehetetlen. Azt onnan már bombával sem, barátom, hidd el!

De van egy másik lehetőség is: a színesfémkereskedelem kezd megnt az élre törni. Most mégcsak meg sem kellett erőtetnie magát annak a tolvajnak, aki eddig csak úgy jutott "áruhoz", hogy templomtetőkre mászott. Kicsit könnyebb a rögzítetlen rácsokat elemelni, valóban, ez világos.

Rájöttem én valamire, végighallgatva azt, milyen drágák, és milyen macerásan (rendelésre) érkeznek ezek a lefolyórácsok: Nem csak rendelésre készül, de minden valószínűség szerint rendelésre is lopták el azokat a saválló fémrácsokat!

- VK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!