SZON - Jegyzet

2007.12.04. 06:00

A meseszép

<p>Nehéz nem beleszeretni az első pillanatra. Karcsúsága, szépsége azonnal lenyűgöz és fogva tart... <STRONG>Nyéki Zsolt jegyzete.</STRONG></p>

Szerény és méltóságteljes, hivalkodó cicomáktól mentes – épp ezért ellenállhatatlan a vonzereje. Kellő alázattal lehet csak közelíteni hozzá, a hangos, kevély, durva lárma előtt bezárkózik. Csöndben viseli a hosszú-hosszú ideje tartó mellőzöttséget, de amíg hiányt szenved gondoskodásból és szeretetből, addig hervad, s nem ajándékoz meg az igazi, a mesebeli világával. Nyári estéken, halk zongoraszó mellett, fénycseppes kastélyablakokat tárva néhány napig életre kel, de mire megmártózunk benne, máris kihunynak fények, elszáll az utolsó hang és ismét álomba merül minden körülötte.

Még így is jó megcsodálni, kapni valamit abból, amire teremtetett. Kincseitől megfosztották, balgán remélve, hogy a rablók markában is ugyanúgy ragyognak majd. Ha csöndben fülelünk, azért még talán hallani a puszpáng labirintusban szaladó Katinka grófnő gurgulázó kacagását, akit nagyon szerettek az itt élő emberek.

Álljunk mellé szorosan, mentsük meg! Adjuk vissza életét együtt, hogy majd büszkén, gyönyörködve pihenhessünk meg mellette.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!