Helyi közélet

2016.11.03. 13:41

Aranyérem a szakácsnak

Erfurt - Dolgozott több magyar és külföldi étterem vezető séfjeként is.

Erfurt - Dolgozott több magyar és külföldi étterem vezető séfjeként is.

Az október 22. és 25. között megrendezett 24. szakácsolimpiáról már beszámoltunk szép magyar eredményekről. Ezt a sort bővíti a debreceni illetőségű Szabó Csaba mesterszakács, aki a második napon állította ki díszmunkáját egyéni indulóként 802 versenyző között. Nem kevesebbel, mint olimpiai aranyéremmel térhetett haza, egykori tanulóvárosa, Debrecen nevét is öregbítve.

Az erfurti culinari olimpyade der küche 54 országot mozgatott meg, az egyéni indulókon kívül 32 nemzeti válogatott, 20 junior nemzeti válogatott, 20 közalkalmazotti csapat, 59 regionális csapat és 85 gyümölcs- és zöldségfaragó indult neki a négy napnak. Ahogyan már a versenyt szintén megjárt, s onnan idén bronzérmet és diplomákat hozó Hajdúsági Culinary Team tagjaitól is hallhattuk, a zsűri az első naptól az utolsóig igen szigorú ítélkezést mutatott, miközben az 1,4-szer 2,1 méter méretű asztalon tálalt ötfogásos menüket bírálta. Reggeli öt órától lehetett a kész munkát kihelyezni, s alig két óra múlva el kellett hagyni a versenycsarnokot. A délután fél ötkor kezdődő díjátadó ceremónián lehetett bízni a fantasztikus eredményekben.

Gold medal: szerencsére sokszor hallhattuk a 2016-os olimpiai játékokon ezt a kifejezést. Szabó Csabának köszönhetően ez Erfurtban is elhangzott, gratulálunk az eredményhez! A hajdúsági születésű mesterszakács egyébként jelenleg Törökbálinton vezeti az egyik tévés személyiség bisztróját.

HBN


Erfurt - Balogh Szabolcs és Pozsár Bence bronzérmet, Gajdán Antal és Gajdán Attila, valamint a Hajdúsági Regionális Culinary Team negyedik helyezést ért el a XXIV. Szakács Olimpián Erfurtban.

 


Hajdúböszörmény - Egy hajszállal maradt le a dobogóról a csapat, diploma minősítést kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában