Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.04.22. 16:24

Diákok gyűjtöttek szemetet a Sóstói-erdőben

Nyíregyháza - Tavaszi erdőtakarításra hívta a gyerekeket a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola.

Nyíregyháza - Tavaszi erdőtakarításra hívta a gyerekeket a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. A NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetében működő iskola évről-évről megszervezi a programot a Sóstói-erdőben. Most a Móricz Zsigmond Általános Iskola 20 lelkes diákja - Némethné Pétervári Judit és Körmendiné Nagy Mariann pedagógusok kíséretében – gyűjtötte a szemetet.

Ebből az oktatási intézményből rendszeresen érkeznek gyerekek az erdei iskola programjaira. A hirtelen jött meleg hatására néhány nap alatt szinte teljesen kizöldült az erdő aljnövényzete. Ez jelentősen megnehezítette a gyerekek munkáját, hiszen alig lehetett észrevenni a szétszórt hulladékot. Ennek ellenére végül több nagy zsák szemetet gyűjtöttek össze a fiatal önkéntesek, a többi között műanyag flakonok, alumínium dobozok, ruhafélék kerültek elő. A délután minden szempontból hasznos volt, hiszen még egy rögtönzött természetismeret órára is jutott idő – foglalta össze Tölgyfa Gáborné Bereczki Edit, az erdei iskola vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!