Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.29. 16:38

A megoldás (adó)kulcsa

<p>Nyíregyháza - Megegyezést ajánl a vállalkozóknak a kormány: legyenek partnerek a gazdaság kifehérítésében, ezáltal csökkennek adó- és járulékterheik! – kezdte Tukacs István országgyűlési képviselő az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján.</p>

– Megegyezést ajánl a vállalkozóknak a kormány: legyenek partnerek a gazdaság kifehérítésében, ezáltal csökkennek adó- és járulékterheik! – kezdte Tukacs István országgyűlési képviselő az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján. Kifejtette: a fekete- és szürkegazdaság kifehérítéséből, az adóelkerülési utak felszámolásából nyert forintokból válhat finanszírozhatóvá a gazdasági társaságok adó- és járulékterheinek csökkentése. Jövőre eltűnik a 4 százalékos különadó, 2010-től szélesebb lesz a 18 százalékos sávban adózók köre, kvázi egykulcsos rendszer jön létre.

Hozzátette: a tehercsökkentő lépések önmagukban természetesen nem teremtenek munkahelyeket, ezt a célt a kis-, közép- és mikrovállalkozások export piacra jutásának segítésével, a hatósági eljárások, bürokrácia egyszerűsítésével és a pozitív vállalkozói lista létrehozásával fogják elérni. A hátrányos helyzetű régiókban dolgozóknak a Start Plusz Kártya nyújt segítséget. Bár a gazdasági szakemberek átfogóbb, nagyobb mértékű adóreformot szerettek volna látni, a fedezéséhez szükséges évi 1000-1500 milliárd forint előteremtése elviselhetetlen terhet róna a társadalomra.

 

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!