Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.07. 16:27

Optimista Tiszakóród új polgármestere

<p>Tiszakóród - Időközi polgármester-választást tartottak Tiszakóródon. Károlyi Kálmán, az új polgármester elmondta: célja kimozdítani a falut a jelenlegi gazdasági holtpontról, s közös erővel, összefogással építeni, szépíteni Tiszakóródot.</p>

– Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap Tiszakóródon. A település választásra jogosult 617 lakosa reggel 6-tól 19 óráig adhatta le szavazatát a három független jelölt egyikére. Közel félezren járultak az urnák elé, a település első embere végül Károlyi Kálmán lett.

Az új polgármester lapunknak elmondta: elsődleges célja kimozdítani a falut a jelenlegi gazdasági holtpontról, s közös erővel, összefogással építeni, szépíteni azt. Az önkormányzat jelentős anyagi terhekkel küzd, a munkanélküliség sem ismeretlen fogalom a településen élők körében. A környező falvakkal együttműködve számos pályázati lehetőség kínálkozik, ezek kiaknázásában rejlik többek között a fejlődés kulcsa.

– Nagyon számítok a tiszakóródi lakosság építő jellegű kritikájára, őszinte véleményére, az itt élők előremutató javaslataira. Közös erővel, lehetőségeinkhez mérten sokat tehetünk Tiszakóród jövőjéért, ezen fogok dolgozni az elkövetkezendő időszakban, a képviselő-testületi tagokkal egyetemben – mondta Károlyi Kálmán polgármester.

Voksok
Károlyi Kálmán: 275 szavazat
Gyulai Gáspár: 116 szavazat
Hopka András: 72 szavazat

 

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!