Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.02. 06:12

Tegyél Te is az éghajlatváltozás ellen!

<p>Nyíregyháza - Változtass! – szolít fel mindenki a Zöld Reneszánsz programsorozat június 5–ei, nyíregyházi programja.</p>

Az Energia Klub és az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület a Reneszánsz év Zöld Programjának részeként bemutatja a „Változtass! Tegyél te is az éghajlatváltozás ellen!“ című rendezvényét. Az eseményt a Környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódva Nyíregyházán, június 5–én, a Kossuth téren indítják útjára.

Az éghajlatváltozás ellen összefogásra van szükség, ezért annak érdekében, hogy a következmények még kezelhetőek maradjanak, életformánkon változtatnunk kell. Az energiafogyasztás és –termelés az éghajlatváltozásért felelős üvegházhatású gázok kibocsátásának döntő részéért felelősek.

Miként tudunk hozzájárulni az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez? Változtni kell szokásainkon, új szemléletre, valamint a régi, de elfeledett módszerek, praktikák újjáélesztésére van szükség. Életmódunkban, energiafogyasztásunkban igazi reneszánsznak kell bekövetkeznie! Fontos, hogy visszatérjünk a megújuló, környezetbarát energiaforrásokhoz – mondta el Tömöri László, E-misszió Egyesület elnöke.

A „Változtass! Tegyél Te is az éghajlatváltozás ellen!“ című rendezvénysorozat hat vidéki városban, így Nyíregyházán is, olyan játékos, családi programot nyújt, amelyben mindenki tájékoztatást kap az energiahatékonyságról  és megismerkedhet a megújuló energiaforrásokkal.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!