Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.17. 14:05

Ópályi üdvrivalgás a zánkai pályán

<p>Ópályi - Harmadik helyezett lett az Országos Diákolimpiai Döntőben az ópályi Jókai Mór Általános Művelődési Központ kispályás futballcsapata.</p>

Amint arról már hírt adtunk, a sajátos nevelési igényű tanulók Országos Diákolimpiájának döntőjébe jutott az ópályi Jókai Mór ÁMK Általános Iskolájának focicsapata. A sporttalálkozót Zánkán rendezték, ahová hazánk minden megyéjéből érkeztek sportoló fiatalok.

Az eredmény

I. Tatabánya

II. Baja

III. Ópályi

– A mieink Tatabányával, Alsózsolcával és Somogyvárral mérkőztek meg – emlékezett vissza Svéda István, az ópályi ÁMK igazgatója, s elmondta, első meccsüket Somogyvár ellen hatalmas feszültség és dekoncentráltság jellemezte, így az ellenfél nyert 3–1-re. A második mérkőzés végeredménye – Tatabánya ellen – 2–2 lett.

– Nem sok esélyünk maradt, mivel az élen Tatabánya és Somogyvár állt egyaránt 4-4 ponttal, míg a 3. és 4. helyen 1-1 ponttal a mieink Alsózsolca csapatával. Izgalmas számolás kezdődött: kinek, hány góllal kell nyerni, mi lenne a jobb? – elemzett Svéda István.

S akkor jött a meglepetés: a Tatabánya-Somogyvár meccs 5–0-val zárult. Ez azt jelentette, ha az ópályiak nyernek, ők játszhatunk a 3-4. helyért. Szinte tapintható volt a feszültség, óriási küzdelem zajlott a pályán, s Ópályi csapata győzött.
Másnap rendezték a helyosztó meccseket, a 3-4. helyért Lenti csapatával játszottak az ópályiak.

Az ellenfél 1–0-ás vezetése után Máté András kiegyenlített, majd 2–1 után ismét ő rúgott gólt. Ez maradt a végeredmény is, ezért büntetőrúgásokkal kellett eldönteni a helyezések sorsát. Beri Zsolt és Patály Gergely sikeres találatának köszönhetően az ópályi fiúk győztek. Üdvrivalgással fogadták, hogy a diákolimpia bronzérmesei lettek.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!