Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.10. 06:04

Nyugdíj és fizetés: mindez munka nélkül

<p>Szinte naponta olvasunk arról, hogy 40–50 év feletti dolgozókat felmentenek, elküldenek állásukból, s ezek az emberek később már egyre nehezebben, vagy egyáltalán nem jutnak munkalehetőséghez a korukra való hivatkozással.</p>

Munkához esetleg akkor juthatnak, ha jó pártfogója vagy pártfogói vannak.
Engem is nemrég küldtek el 35 év munkaviszony után (amit egy munkahelyen töltöttem el), az „Egészségügy Kiváló Dolgozója” címmel a hátam mögött. Van egy 11 éves kiskorú gyermekem is. Nagyon megalázónak érzem ezt az egészet, amikor a szintén nyugdíjas másik két kolléganőm maradhatott, bár az egyikük még a munkagépet sem fogta meg, csak bejárt a munkahelyre.

Én szívvel-lélekkel végeztem a munkám, közmegelégedésre, ez volt az éltető erő számomra, sajnos, most egy senkinek érzem magam. Amit nem értek: oly sok pénze van ennek az országnak, hogy valaki munka nélkül is kaphat két fizetést (nyugdíj+fizetés)?! Ugyanakkor a munkanélküliek és a hasonlóképpen elküldött emberek sorban állnak munkáért, és szinte reménytelen helyzetben tengetik az életüket.
Egy volt fogászati rtg. asszisztens

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!