Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.20. 13:44

Nyár és forróság, erős UVB-sugárzás a hét végén Szabolcs-Szatmár-Beregben

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - Egyre melegebb, nagyrészt száraz levegő érkezik felénk. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, sokfelé igazi kánikulai idő várható. A hét végi kánikulai időben nagyon erős lesz az UVB-sugárzás, óvakodjunk a naptól!</p>

Kisebb zápor, zivatar a hét végén is előfordulhat, ám ennek a valószínűsége igen csekély. Felhívom a Szabolcs Online olvasóinak a figyelmét az erős UVB-sugárzásra, ha csak tehetik, ne tartózkodjanak délelőtt 11 és délután fél négyig a napon! – tájékoztatta lapunkat Papp László, az OMSZ Északkelet-magyarországi Regionális Központ meteorológusa.

Ön hogyan készül a hétvégi kánikulára?

Munkával telik a szombatom, sok ásványvizet fogok inni a nagy melegben. Vasárnap a pihenésé lesz a főszerep, strandra készülök és meccset nézek.

Máté Zoltán, Nyíregyháza

 

A szülőkhöz készülünk Nyírtelekre, hűsölni fogunk az árnyékban. Öt hónapos kislányom, Fruzsina egészségét különösen féltem, vigyázok rá.

Nagy Attila Gáborné, Nyh.

 

Forró befőzés elé nézek egy hűvös garázsban. Ha kész a munka, a nagyszülőkhöz indulok a családdal, a hűsítők és a napernyő már készenlétben van.

Tomasovszkiné Simkó Erika, Nyh.

 

Kissé nehezen tűröm a nagy hőséget, sok üdítőt, ásványvizet iszom ilyenkor, akárcsak három gyermekem. Építkezünk, dolgosan telik a hétvégénk.

Varga Zsolt, Nyíregyháza

 

Az izzasztó melegre a leveleki tópart a válaszom, oda készülök a kedvesemmel. A hűvös víz, némi ásványvíz és bronzolaj elviselhetővé teszi a forróságot.

Antal Zoltán, Nyíregyháza

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!