Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.02. 06:04

Nem lehet eljutni Nyírbogátról Nyíregyházára

<p>Nyírbogát, Nyíregyháza - Megdöbbentem, hogy 2008-ban, az Unióban, nem lehet egy településről, reggel 8-ra eljutni a megyeszékhelyre. A fiam barátnője Nyírbogátra való. Édesanyja, Kata sajnos leépítés miatt december óta munkanélküli.</p>

Örömmel újságolta, hogy Nyíregyházán talált egy végzettségének megfelelő munkát. De öröme csak addig tartott, amíg megnézte a közlekedést. Kiderült, hogy reggel 8-ra nem lehet Nyírbogátról Nyíregyházára jutni, csak hogyha reggel fél 5-kor elindul, és Nyírbátorban vár 1 órát. Nyáron is elég ennyit várni, de télen mit csináljon?

Gondoltam nem létezik, valahogy biztosan el lehet jutni, hiszen járnak Nyírbogátról gyerekek a kállói gimnáziumba is, ők is 8-ra mennek. Kiderült, hogy szüleik minden reggel autóval viszik őket a máriapócsi megállóhoz, mert más nincs! Nem tudom mennyi munkanélküli, vagy szoc. segélyes ember van ezen a településen, de lehet, hogy kevesebb lenne, ha el tudna jutni munkakezdésre a megyeszékhelyre.

Megdöbbentő, hogy a Budapesti ember azon nyavalyog, hogy kevesebb BKV-busz fog járni, Szabolcsban meg egyáltalán nincs autóbuszjárat, vagy vonat egy 40 perc alatt elérhető másik városba. Pedig innen is a megyei kórházba utalják az embereket! Talán ezért is nem mobilis a magyar! 

Kiss Mariann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!