Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.28. 12:21

Modern Közösségi Ház született Gégényben

<p>Gégény - Az újabb pályázatukkal tovább szépítenék a környezetet és berendezéseket vásárolnának, erre jó esély van, hiszen az iskola- és óvodafejlesztésekre rendelkezésre álló 18 milliárdos regionális keret 5-6 millió forinttal bővül</p>

Azzal, hogy tavaly Gégényben átadták a többfunkciós tornatermet, csupán a Közösségi Ház-projekt első üteme valósult meg. A program második felének gyümölcseit: egy közel 2 és fél száz néző befogadására alkalmas lelátót, ruhatárat, vizesblokkot, parkolót – valamint az épületegyüttes megszépült környezetét – szombaton adták át ünnepélyesen a falu lakóinak.

Mint Tenkely Józsefné polgármester szavaiból kiderült, a teljes beruházáshoz a 38 millió forint saját erő mellé kevés híján 179 millió forint állami támogatást kaptak. A faluvezető reményét fejezte ki, hogy napokban elbírálandó újabb pályázatuk is sikeres lesz, s ennek révén modern berendezésekkel gazdagíthatják az 1760 négyzetméteres létesítményt, és egy iskolai sportpályát is építhetnek majd.

Gazda László, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke szerint erre jó esély van, hiszen az iskola- és óvodafejlesztésekre rendelkezésre álló 18 milliárdos kereten kívül hamarosan újabb 5-6 milliárd forint ugyanilyen célú forrás sorsáról is döntenek.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!