Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.25. 15:54

Kullancsnak Nyírgyházán nincs helye...

<p>Nyíregyháza - Nem szabad veszni hagyni a megyeszékhelyen rég óta példaértékű következetességgel végzet kullancsirtás nyomán kialakult kedvező eredményeket,vélekedtek a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft-nél tanácskozó szakemberek</p>

Nem szabad veszni hagyni a megyeszékhelyen rég óta példaértékű következetességgel végzet kullancsirtás nyomán kialakult, a kedvező egészségügyi statisztika által is igazolt eredményeket, hangzott el azon a szerdai megbeszélésen, amely Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft-nél zajlott.
A megbeszélés apropóját az az új helyzet adta, hogy EU betiltotta a speciális kullancsirtó szer használatát, miközben például hazánkban az elmúlt 2 évben 65 százalékkal nőtt a kullancs okozta agyvelőgyulladásos megbetegedések száma. A város polgárai és a turisták által sűrűn látogatott „zöld szigeteken„ (Erdei tornapálya, Sóstó gyógyfürdő, Bujtosi tó környéke, óvoda közeli parkok) kvázi kullancsmentességének a további fenntartása eztán is fontos szempont marad, szögezték le a szakemberek, akik az éghajlatváltozás következtében egyébként is elszaporodó sokféle kártevő miatt, egy kombinált növényvédelem mellett tették le a voksukat. Ezt olyan szerekkel végzik majd, amelyek melegvérűekre, méhekre, halakra veszélytelnek, de például a kárt okozó atkafélékkel együtt a kullancsokat is kordában tartják.

A városüzemeltető szakemberek azért felhívják a lakosság figyelmét, hogy akik nem az általuk védelemben részesített városi területeken sétálnak, túráznak, fokozottan fordítsanak figyelmet az egyéni védekezésre (védőoltás, riasztó szerek, kiszedő kanál).

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!