Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.09. 09:08

Új helyszínen, jobb munkakörülmények között Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Nagy gondja oldódott meg a szabolcsi megyeszékhelyen a polgári védelmi kirendeltség állományának. A korábbi szűkös irodában a munkavégzés nehézkes volt, az ügyfelek fogadására alkalmas tárgyalóval nem rendelkeztek. <dia width="900" height="700" alt="Új helyszínen, jobb munkakörülmények között Nyíregyházán 2008.06.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_j_helysz_nen__jobb_munkak_r_lm_nyek_k_z_tt/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Új helyszínen, jobb munkakörülmények között Nyíregyházán 2008.06.09." /></a></dia></p>

Belátta a helyzet tarthatatlanságát Nyíregyháza Város Önkormányzatának vezetése is. A közelmúltban a Vagyonkezelő KHT-tól visszavásároltak egy 77m2-es ingatlant és azt rekordidő – alig több mint 2 hét – alatt 5.5 millió forintos beruházással teljesen felújították. Az új irodahelyiség néhány méterre van a korábbitól, Nyíregyházán a Hősök tere 3. sz. I/8. alatt.

Az új irodahelyiség ünnepélyes átadására 2008. június 02-án 14:00 órakor került sor. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Csabai Lászlóné, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármestere, Dr. Szemán Sándor jegyző, Pernyák Sándor tű. ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató és Dányi Béla pv. ezredes igazgató helyettes.

Az új elhelyezés – a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatának zavarása nélkül – lehetővé teszi a normál hétköznapokban és adott esetben veszélyhelyzetben is, a kialakult események lakosságvédelmi kérdéseinek kezelését. A lakosság riasztó, tájékoztató rendszerek, híradó és informatikai eszközök áttelepítésre kerültek, beüzemelésük megtörtént, így biztosítva van a lakosság életének és anyagi javainak védelmét szolgáló legfontosabb közlemények közzététele.

Az önkormányzat és a polgári védelem között kialakult jó együttműködést bizonyítja, hogy a költözés a szervezetek működésében semmiféle zavart, fennakadást nem okozott. Nyíregyháza Polgári Védelmi Kirendeltség elérhetőségei változatlanok maradtak.

Az új irodahelyiségbe történő beköltözésben nagy segítséget nyújtott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság javítóműhelyének állománya, akik nem csak az irodai bútorok megmozgatásában segédkeztek, hanem a Vajdabokori raktár teljes készletét is áttelepítették a Felsősimai raktárba. A raktár készlet átköltöztetése azért vált szükségessé, mert a Vajdabokori raktár épületet az önkormányzat a mozgássérültek érdekében kívánja hasznosítani - tájékoztatta portálunkat Holes István tű. alezredes.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!