Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.23. 16:12

Hét esély, hat érem?

<p>Nyíregyháza – A magyar kajakkenu válogatott pekingi felkészülése volt a központi témája dr. Baráth Etele hétfőn tartott sajtótájékoztatójának Nyíregyházán.</p>

A Magyar Kajakkenu Szövetség elnöke elmondta: az elmúlt évtizedben az egyik legeredményesebb sportággá vált a magyar kajakkenu, a hét végén tartott diákolimpián például közel ötezer résztvevő volt jelen a gyerekektől az egyetemista fiatalokig.

– Soha ilyen nehéz olimpiánk nem volt! 1998-ban, a szegedi világbajnokságon 65 ország indult. Az Ázsia Kajakkenu Bajnokságot mintegy 200 ezer néző kísérte figyelemmel Pekingben. Egyre több keleti ország vesz részt a nemzetközi kajakkenu életben. Jövő héten véget ér a második válogató, a 12 olimpiai számból hétben már megvan az induló. Hét esélyünk van, hat érmet várunk. Bízom benne, hogy egy-két győzelmünk bearanyozódik, a többiről ezüst- vagy bronzéremmel jövünk haza – latolgatta az esélyeket dr. Baráth Etele.

 

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!