Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.20. 10:08

Fontos kérdések napirenden Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Hétfőn ülézeseik a megyeszékhely közgyűlése, a legfontosabb napirendi pontokról Csabai Lászlóné polgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.</p>

Az egyik legfontosabb előterjesztés az oktatásüggyel, azon belül is a szeptemberi tanévindítással foglalkozik. – Nyugodt tanév elé nézünk – mondta a polgármester, hozzátéve: az óvodák esetében a legfontosabb célkitűzés, hogy minden óvodáskorú gyerek kerüljön oviba, az általános iskolák esetében stagnál létszám, bár a júniusban elballagott osztályok száma magasabb, mint a leendő elsősöké, a középiskolai osztályok száma pedig nő.

A távhődíjak emeléséről is dönt a közgyűlés. Idén kétszer volt áremelés: az elsőt a Nyírtávhő ki tudta gazdálkodni, ám most kénytelen az emelés egy részét a fogyasztókra terhelni: az emelés tervezett mértéke a hődíj esetében 10,7 százalékos, az alapdíj nem változna. Mindez éves szinten 2,8 százalékos díjemelést, egy átlagos lakás esetében mintegy ötezer forintos emelkedést jelent.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!