Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.13. 13:21

Fidesz: Garanciát az autópályára!

<p>Nyíregyháza - A megye egyetlen térségét sem szabad kihagyni a pr</p>

– A kormány által tervezett koncessziós autópálya–építés – az M5–ös tapasztalatait látva – nem megbízható, mi viszont mindenképpen garanciát szeretnénk arra, hogy valósuljon meg az M3–mas Vásárosnaményig, illetve ehhez hozzákapcsolva az M49–es gyorsforgalmi út Csengersimáig – mondta dr. Mádi László a pénteken megtartott sajtótájékoztatón.

A képviselő sérelmesnek tartja, hogy ezt PPP– konstrukciós (koncessziós), a kormány által felterjesztett határozatot már nem tárgyalta meg az országgyűlés, így érdemi vitára sem kerülhetett sor. – Tessék csinálni, nem pedig kibúvót keresni, hiszen a megye jelentős tranzitforgalmát tekintve fontos a beruházás mihamarabbi elkezdése.

Czomba Sándor országgyűlési képviselő hozzátette: csak akkor fog megvalósulni az autópálya, ha a PPP–koncesszióban olcsóbb, mintha az állam maga építtetné meg. – Szeretnénk, ha az autópálya 2X2 sávon épülne meg mind a két irányban, de nem kívánunk statisztálni ehhez a koncessziós mézesmadzag–szindrómához. A javaslatból hiányolta a képviselő a költséghatékonysági elezmést, valamint utalt az abban lévő hibákra. Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő hangsúlyozta: nem szabad kihagyni Szabolcs után Szatmárt és Bereget sem ebből a fejlesztésből, mert ez kulcskérdés az itt élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!