Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.09. 13:12

Elfogott határsértők Szabolcs-Szatmár-Beregben

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség szabadnapos járőre szombaton délben a Tarpa felé vezető úton figyelt fel két gyanús férfira.</p>

Az értesített kollégák előállították a két személyt ,akikről kiderült, hogy moldáv állampolgárok, akik illegálisan lépték át a határt. Egyikük egy nő nevére kiállított személyi igazolványt adott át a rendőröknek. Kihallgatásuk után a külföldieket átadták az ukrán hatóságoknak, akik a tiltott határátlépés és a közokirat hamisítás
ügyében folytatják az eljárást.

Egy nappal korábban Csaroda közelében egy tunéziai, Gergelyiugornya mellett egy algériai állampolgárt fogtak el a beregsurányi határrendészek. A zöldhatárt illegálisan átlépők egyike menedékjogot kért, a másikat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyírbátori őrzött szállásán helyezték el.

Pénteken éjjel Lónya határában a Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fogtak el három palesztin és egy szír állampolgárságú határsértőt. Hárman menedékjogért folyamodtak, őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal befogadó-állomására szállították, míg a negyedik személyt átadták az ukrán határőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!