Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.25. 10:43

Besurranó őrizetben Nyírbátorban

<p>Nyírbátor - A Nyírbátori Rendőrkapitányság hétfőn őrizetbe vett egy 45 éves helybeli férfit, aki a megalapozott gyanú szerint az elmúlt hetekben több besurranásos lopást követett el a városban.</p>

A férfi általában nyitott lakásokba ment be, és az elől hagyott pénztárcákat tulajdonította el. Jelenleg öt besurranással gyanúsítják, de ahol hivatalos okmányokat (pl. személyi igazolvány), vagy bankkártyát is elvitt a tárcában, az mind külön bűncselekménynek minősül. A tolvaj zsákmánya 5000 és 40.000 Ft között volt alkalmanként, ám egy fodrászatból 200.000 forintot tudott elemelni. A gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezi a rendőrség.

A hasonló besurranások a nyári időszakban gyakoribbak, ilyenkor az emberek hajlamosabbak nyitva hagyni ajtót-ablakot. Az ilyen lopások előfordulhatnak éjszaka és napközben, falun, családi házakban, lakótelepi lakásokban, vagy akár irodákban- még olyankor is, amikor a lakók (dolgozók) ott tartózkodnak.

A bűnmegelőzési szakemberek azt tanácsolják: a bejárati ajtókat mindig zárják kulcsra, és gondoskodjanak az ablakok védelméről– a szúnyoghálón kívül is (rács, riasztó)!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!