Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.30. 06:15

A profik nem nagyon hibáznak

<p>Hol van már az a régi szép idő, amikor ajtót, ablakot nyitva hagyva ment el az ember hazulról. Tudta, minden biztonságban van, senki sem nyúl semmihez.</p>

Az idegen vagy köszönteni jött, vagy kérni. Akkor még nem volt „megélhetési bűnözés”. A napokban a lakóhelyünkön fényes nappal kiraboltak egy lakást. A több ponton záródó ajtót egy pillanat alatt felfeszítették, s alaposan átkutatva az épületet, minden értéket elvittek.

A szomorú és félelmetes az, hogy a környéken lévő házakban otthon voltak a lakók, és senki sem látott semmit. Pedig bizonyos, hogy az elkövető nem egyedül tevékenykedett, többen is figyeltek, sőt, valószínű, gépkocsival jöttek. Csak az tudja, akivel megtörtént: az ember lelke összetörik ilyenkor, hisz úgy érzi, nemcsak értékeitől fosztották meg. Egy csapásra minden megváltozik, ellopták a lelkét, a hitét, a biztonságát. Félelem, gyanakvás költözik a szívébe. Íme, vége a védettségünknek, a „békebeli időknek”. A rendőrség nyomoz, de ki tudja?

A profik nem nagyon hibáznak. Itt a nyár, a meleg okozta bágyadtság miatt még feledékenyebbek vagyunk. Éppen ezért, jobban kell figyelni egymásra, vigyázni a szomszéd értékeire is! Az idegen, gyanús gépkocsik rendszámát fel kell írni. Ha nagyon gyanús, hívni kell a rendőrséget! Ne akarjon senki se hős lenni! Így megmenthetjük az élet értékeit, sőt, magát az életet is.

Kapcsolódó cikkek:

- Dankó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!