Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.27. 13:07

A mezőgazdaságban rejlik a jövőnk

<p>Nyíregyháza - Hazánkban az elmúlt évek alatt több elképzelés is született arról, hogyan lehet megfelelni a gazdasági kihívásoknak, s hogy milyen választ lehet adni a klímaváltozásra, ám hatékony stratégiák nem születtek.</p>

Töbek között ezt emelte ki pénteki nyíregyházi sajtótájékoztatóján Olajos Péter, az MDF Európa Parlamenti képviselője. – Magyarország jövője a mezőgazdaságban rejlik – mondta, s hozzátette: a világ élelmiszerhiányban szenved, hazánk pedig kiváló minőségű élelmiszereket képes előállítani, ám ehhez komoly kormányzati támogatásra van szükség.

A klímaváltozás tényét már nem lehet elbagatellizálni, nem várhatunk tovább azzal, hogy válaszokat adunk az ennek hatásaiból eredő problémákra – mondta a szakpolitikus. Erdősítési programot kell kezdeni: ha azokon a területeken, ahol mezőgazdasági termelés nem végezhető, megkezdődne a telepítés, az több fokkal hűtené le az országot. Egy olyan alapra is szükség van, melyből azon gazdák kárait fedeznék, akiket a klímaváltozás miatt ér kár, s a Vásárhelyi terv folytatása sem lenne szabad tovább halogatni – mondta.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!