Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.08. 12:16

Szentmise eszperantó nyelven is Balsán

<p>Balsa - A balsai találkozó vendégei 10 órától szentmisén vesznek részt a görög katolikus templomban, ahol magyar és eszperantó nyelven is elhangzik a liturgia.</p>

Rendszeresen szerveznek baráti találkozót a megyénkben élő, eszperantó nyelvet tanító tanárok. A Verda Stelo (Zöld Csillag) nevet viselő közösség tagjai május 12-én, pünkösdhétfőn az idei első baráti találkozó keretében Balsán adnak randevút egymásnak.

Érkeznek majd érdeklődők többek között Nagykállóból, Levelekről, Tiszavasváriból, Nyíregyházáról, sőt még Debrecenből is jön pedagógus. A találkozó házigazdája Sereghy Jánosné, aki a Magyarországi Eszperantók Szövetségének elnökségi tagja is. Mint lapunknak elmondta, a rendezvény résztvevői 9 órától gyülekeznek a művelődési házban, s majd Farkas Csabáné polgármester köszönti őket. A vendégek 10 órától szentmisén vesznek részt a görög katolikus templomban, ahol magyar és eszperantó nyelven is elhangzik a liturgia.

Ezt követően lesz közös kvízjáték, éneklés, daltanulás, valamint a pedagógus kollégák és családtagjaik megismerkednek Balsa nevezetességeivel, lesz séta a folyóparton, s komppal átutaznak a Tisza túlsó oldalára is.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!