Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.29. 15:05

Szalkán, Gyarmaton, Naményban rövid a lista

<p>Fő szempont a gyarmati, naményi és szalkai kórháznál, hogy az intézmény illetékességi területén élő betegek ellátása ne kerüljön hátrányba.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/korhaz-betegellatas-varolista-betegseg-varakozas.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő fehérgyarmati székhelyén és vásárosnaményi telephelyén az esetek többségében nincs olyan gond, hogy hosszú ideig kell a betegnek várakoznia a kezelésre, illetve beavatkozásra – tudtuk meg dr. Szőke József orvos-igazgatótól, aki elmondta: kivételt képez néhány szakrendelés – például a pszichiátria –, ahol 1-2 hónapos is lehet a várakozási idő.

Dr. Szőke József hozzátette: nem talál kivetnivalót abban, hogy a várólista nyilvános, hiszen a felvevőterületen kívül is fogadhat beteget a kórház az érintett, illetve háziorvosa kérésére.
– Egyéni elbírálás alá esik az, hogy fogadjuk-e az ország távolabbi pontjáról érkező beteget – tájékoztatott dr. Kakuk Anikó, a mátészalkai Területi Kórház orvos-igazgatója, s hosszan sorolta a szempontokat, amelyek között kiemelt helyen szerepel, hogy az illetékességi terület betegeinek ellátása ne kerüljön hátrányba.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!