Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.26. 18:59

Sajtótájékoztató Nyíregyházán: Interkulturális oktatás

<p>Nyíregyháza – Multikulturalitás és globalizáció címmel kerekasztal–beszélgetésre invitálja május 30–án az Abigél Többcélú Intézmény a Magyarországon lévő országok külképviseleteit – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.</p>

– Egymást kultúrájáról keveset tudunk, a célunk az, hogy közelebb hozzuk a magyar embereket a különböző kultúrákhoz, megelőzzük a nemzetek közötti konfliktust az úgynevezett preventív diplomácia segítségével – mondta dr. Szűcs Lászlóné dr. Siska Katalin, az intézmény fenntartója.

Az eseményen szó esett egy különleges képzésről is, mely során hazánkban élő bevándorló, nem magyar ajkú szülők gyermekeinek kínálnak lehetőséget az alapfokú tanulmányok elvégzésére és nyelvtanulásra.
– Ebben az interkulturális oktatási formában lehetőség nyílik általános és gimnáziumi képzésre, nemzetközi kapcsolatok tagozaton és sportiskolai rendszerben való részvételre, valamint tanulóinkat felkészítjük a magyar érettségi és a magyar felsőoktatási tanulmányok elkezdésére is – tette hozzá.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!