Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.29. 13:09

Postánkból: Nem értem a szociális támogatást

<p>A szociális támogatás fonákságairól manapság csak beszélnek, de a megoldás évek óta elmarad. Ideje lenne már csak a valóban rászorultakat támogatni. Véleményemet vitaindítónak szánom!</p>

Köztudott, hogy kikapcsolják a villanyt, ha valaki nem fizeti ki a számlát. Érthetetlen viszont, hogy ha egy szülő több hónapja nem fizeti ki az étkezési díjat az iskolában, vagy a kollégiumban, miért nem vonhatják le azt a családi pótlékból? Nem értem, miért kap segélyt az a „rászorult”, aki kocsit tart fenn, viszont mentességet kap „szociális helyzete” miatt a faluban a kommunális adó fizetése alól?

De a súlyadó tartozását sem lehet levonni a kiutalt segélyből. Nem értem hogyan tett szert népes családja jogosítványra, fejenként hogyan spórolták össze a 100 000 Ft-os tanfolyam és vizsgadíj költségét? Egyáltalán miből telik nekik üzemanyagra? A határon a csempészektől legtöbb esetben elkobozzák gépkocsit, ha bűncselekmény elkövetésére használják. Nem értem, miért nem kobozzák el a járművet azoktól a „megélhetési bűnözőktől”, akik tűzifát, vagy éppen színesfémet járnak rendszeresen lopni autóval?

Nem értem, miért kap gyermekvédelmi támogatást az a szülő, akinek a gyermeke rendszeresen dohányzik, és alkoholfogyasztás miatt rendszeres fegyelmi ügyei, vannak az oktatási intézményben. A szociális támogatás fonákságairól manapság csak beszélnek, de a megoldás évek óta elmarad. Ideje lenne már csak a valóban rászorultakat támogatni. Véleményemet vitaindítónak szánom!
B. István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!